Sara ging voor een droomlichaam naar Turkije: ”Ik ben compleet verminkt”

Sara ging voor een droomlichaam naar Turkije: ''Ik ben compleet verminkt''

De 32-jarige Sara Platts uit Engeland heeft maar liefst 16.000 euro uitgegeven aan een ‘droomlichaam’ dat ze in Turkije moesten zien te regelen. Helaas voor haar is dat niet goed gegaan, waardoor ze nu rondloopt met een levensgroot litteken.

Niet gezond

In september 2021 woog Sara, een moeder van vier kinden, 176 kilo schoon aan de haak. ”Mijn gezondheid was niet goed en ik slikte veel pillen. Ook at ik de hele dag door chips. Op gegeven moment kon ik alleen nog maar in bed liggen en huilen om hoe ik eruit zag.”

Sara beseft dat er iets moet veranderen. Ze gaat naar de sportschool en probeert een dieet. ”Maar dat hielp helemaal niet en ik raakte gedemotiveerd.”

Turkije

Wanneer ze een advertentie voor plastische chirurgie in Turkije ziet staan, weet Sara het zeker: dat is wat ze wil. Vrienden en familie raden haar een bepaalde kliniek aan en Sara begint de social media-pagina’s van de dokter een jaar lang te volgen. Ze vond hem ‘erg grappig’.

”Hij kwam ook betrouwbaar over”, zo vertelt Sara tegen DailyStar. Ze leent 16.000 euro bij familieleden en vraagt de arts om vet weg te zuigen en om een ‘360 upper body lift’.

De bedoeling was dat Sara een behandeling zou ondergaan, en dat er dan zes maanden tussengelaten zou worden, waarna de volgende behandeling uitgevoerd zou worden. Dat gebeurde niet: ”Hij heeft alles gewoon in 1 keer gedaan, zonder dat ik hier toestemming voor heb gegeven.”

‘Alles is misgegaan’

Wanneer Sara na 12 uur wakker wordt, kan ze nauwelijks ademen. ”Ik had een massa op mijn borst die er niet goed uitzag en pas na negen dagen zag ik pas weer een dokter.”

Alles bleek compleet zijn misgegaan. De dokter, die zo grappig was en zo betrouwbaar over kwam, had fout gehandeld en dat is Sara bijna fataal geworden.

Correcties

Eenmaal terug in het Verenigd Koninkrijk, moet Sara maar liefst acht hersteloperaties ondergaan. Ze ligt wekenlang in het ziekenhuis, waardoor ze haar kinderen niet kan zien. Van de Turkse arts heeft ze nooit meer iets gehoord. ”Maar ik ga hem aanklagen. Ik wil geld zien.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sara Platt (@saragetssleeved21)

Scroll naar boven