Sandra (27): ”Ik houd mijn dochtertje verantwoordelijk voor de scheiding”

Sandra (27): ''Ik houd mijn dochtertje verantwoordelijk voor de scheiding''

Wanneer mensen met elkaar trouwen, doen ze dat omdat ze op dat moment het idee hebben dat ze de rest van hun leven bij elkaar blijven. Maar soms verloopt het helaas anders en dan volgt er een scheiding. Als er dan ook nog kinderen bij betrokken zijn, kan dat heel naar uitpakken.

De 27-jarige Sandra uit Alkmaar vormde een jaar een gezin met haar, inmiddels, ex-man Brian. Samen kregen ze Chayenne en de drie leken het perfecte gezin te vormen.

Vakantie

”Ik leerde Brian kennen op vakantie in Griekenland. Ik was met vriendinnen en hij was met zijn vrienden toen we elkaar in een beachclub tegen het lijf liepen. Hij bood me een drankje aan en van het een kwam het ander. De volgende dag ging hij alweer naar huis, dus echt lang konden we niet van elkaar genieten.”

”Toch spraken we af dat we elkaar in Nederland weer zouden zien. Brian woonde in Amsterdam en ik in Alkmaar, dus we hoefden gelukkig niet ver te reizen.”

”Eenmaal terug in Nederland begonnen we met daten en na drie maanden besloten we de volgende stap te zetten. Na een jaar gingen we samenwonen en enkele maanden later vroeg Brian me ten huwelijk. Ik was de gelukkigste vrouw ter wereld en we hadden een schitterende bruiloft.”

Zwanger

”Niet lang na ons huwelijk voelde ik me erg moe en misselijk. Ik haalde een zwangerschapstest en die bleek positief. Mijn man was blij, maar gaf wel direct aan dat hij niet veel voor de baby kon zorgen in verband met zijn werk. Hij zit voor zijn werk veel en vaak in het buitenland, dus ik wist vanaf dat moment dat alle zorg eigenlijk op mij neer zou komen. Maar dat vond ik geen probleem.”

Nadat Chayenne geboren was, deed ik inderdaad veel alleen. Als Brian thuiskwam, wilde hij leuke dingen doen. Maar dat kan niet met een baby’tje. Ik merkte toen al dat zijn gedrag begon te veranderen en eerlijk gezegd vroeg ik mezelf ook af waarom we eigenlijk aan kinderen begonnen waren.”

”Ik zag mijn vriendinnen, die nog geen kinderen hebben, steeds minder vaak en ik voelde me alleen. In de tussentijd was Brian steeds vaker weg van huis. Hij ging niet alleen werken, maar bedacht allerlei hobbies die hij voorheen nooit had. Zo ging hij ineens fanatiek padellen en deed dat dan drie keer per week.

Het perfecte plaatje dat ik mijn hoofd had, was inmiddels niets meer dan een gebroken glasplaat. Als ik naar mijn dochter keek, dan dacht ik vaak aan de momenten dat ik nog kinderloos was en dat Brian en ik allerlei leuke citytripjes en vakanties boekten.”

Sandra (27): ''Ik houd mijn dochtertje verantwoordelijk voor de scheiding''

Scheiding

”Na een maand of vijf trok ik het niet meer. Ik heb Brian gevraagd of hij nog wel samen wilde blijven en zijn antwoord was duidelijk. Hij wilde scheiden en zijn leven voortzetten zoals dat voor de geboorte van Chayenne verliep. Hij wilde helemaal geen gezinsleven.”

”Dat deed me ontzettend veel pijn. Ik houd heel veel van hem, maar Chayenne is ook alles voor mij. Desondanks houd ik haar in mijn achterhoofd  verantwoordelijk voor de scheiding tussen mij en mijn ex. Toch zal ik haar dat nooit verwijten, want dat zou oneerlijk zijn.”

”Desondanks lig ik ’s avonds in bed wel eens te malen. Dan denk ik: als zij niet was geboren, zouden Brian en ik wellicht nog bij elkaar zijn geweest.”

Scroll naar boven