Samira (18) komt terug van vakantie en ontdekt een ‘kleine verrassing’

Samira (18) komt terug van vakantie en ontdekt een 'kleine verrassing'

Het had een geweldig meidentripje moeten worden, maar het eindigde voor Samira (18) en haar vriendin Amber (18) in iets dat ze nooit meer zullen vergeten. ”Ik had enorme jeuk. Urenlang lag ik wakker en toen dacht ik: het zal toch niet?”

Samira en haar vriendin gingen dit jaar op een low budget vakantie. De twee probeerden hun verblijf en de overige kosten zo goedkoop mogelijk te regelen.

De reis ging naar Londen. Tegen Libelle vertelt Samira: ”Ik had een hotel gevonden in het centrum van Londen. Op foto’s zag het er prima uit.”

”Gedateerd wel, maar ook wel schoon. Het allerbelangrijkste voor mij was dat de kamerprijs spotgoedkoop was. De vlucht en het hotel waren samen minder dan 100 euro. Dat was ideaal, want ik besteed mijn geld natuurlijk liever aan eten en aan winkelen.”

Beestjes

Wanneer Samira en Amber ’s avonds in hun bedden liggen, merkt laatstgenoemde een ‘beestje’ op in bed. Samira gelooft haar vriendin niet.

”Ik zei dat ze het niet goed zag. Achteraf denk ik: was ik maar naar de receptie gelopen om een andere kamer te vragen. Ik werd de volgende dag wakker en mijn hele nek was rood. Op mijn voorhoofd zaten bulten die op zuigzoenen leken. Ik werd helemaal gek.”

Steeds meer bulten

De eerste dagen viel de jeuk nog mee. Daardoor kon ik van de vakantie genieten. Maar eenmaal terug in Nederland kwamen er steeds meer bulten bij. Mijn gezicht, armen en benen zaten helemaal vol.”

”Ook Amber had ontzettend veel last en haar hele rug bleek ook vol te zitten.” Via de huisarts kregen we een foto van de insecten die dit veroorzaakt hadden. Toen ik vroeg wat we eraan konden doen, zei hij: ‘Niets. Wachten tot het over gaat.”

Het had een geweldig meidentripje moeten worden, maar het eindigde voor Samira (18) en haar vriendin Amber (18) in iets dat ze nooit meer zullen vergeten.

Allergische reactie

Het verhaal wordt echter nog erger, want Samira bleek bedwantsen mee naar huis te hebben genomen. Die waren via de koffer meegelift.

”Na twaalf dagen was de jeuk nog niet weg. De bulten ook niet. En toen realiseerde ik me: ze zaten inmiddels overal. In kleren, bed, handdoeken en gordijnen. Ik moest alles wassen. Mijn ouders hebben een schoonmaakbedrijf laten komen.”

”Het duurde drie dagen en kostte klauwen vol met geld.” Maar ook daarna is het nog niet goed met Samira. ”Mijn handen, maar ook mijn voeten zwollen op.”

”Ik bleek een allergische reactie te hebben op de bedwantsen, de huidziekte EEM.” Samira moet prednison nemen om er vanaf te komen.

Pas na drie weken vol krabben, koelen en wakker liggen, trok de jeuk weg. Wat een goedkoop tripje naar Londen moest worden, heeft haar alleen maar ellende opgeleverd.

”Ik heb het hotel en de verzekering nog gebeld, maar niemand wilde iets voor me doen. Toen pas ging ik recensies lezen op internet. En wat bleek? Andere gasten van het hotel klaagden ook over bedwantsen. Hoe heb ik zo dom kunnen zijn, is wat ik me elke dag afvraag.”

Scroll naar boven