Samir betaalt niets in Jumbo: ”Ik neem het gewoon mee, geen probleem”

Samir betaalt niets in Jumbo: ''Ik neem het gewoon mee, geen probleem''

Het Nederland waar iedereen vroeger zo trots op was, is inmiddels een soort afvoerputje geworden. Daar liggen verschillende oorzaken aan ten grondslag. Niet voor niets is de PVV de grootste geworden. Mensen zijn er helemaal klaar mee.

Samir is pas net hier: ''Pikken bij Jumbo is normaal, geen probleem''

Jumbo

Waar we dan op doelen? Onder meer op de overlast die een bepaalde groep nieuwkomers veroorzaakt in Ter Apel. Dat het daar erg is wisten we al, maar nu is er zelfs een asielzoeker die vrolijk op camera vertelt dat stelen bij Jumbo ‘heel normaal’ is.

De Telegraaf ging op pad om in Ter Apel te kijken of het inmiddels al wat rustiger is geworden. Dat blijkt niet het geval. De verslaggever lepelt op:

”Overvallen, bedreigingen en ongewenste intimiteiten zijn hier aan de orde van de dag. Zover zelfs dat winkeliers nu een gezamenlijke brandbrief hebben opgesteld.”

Burgerwacht

Willeke Vroom, onderdeel van de Burgerwacht Ter Apel, stelt dat het inmiddels nog erger is geworden. Hoe dat kan weet Willeke niet.

Wat ze wel weet, is dat er vanuit Den Haag te weinig actie wordt ondernomen. Klaag Beugel, van de lokale VVD-fractie is ook niet gelukkig.

”De sfeer is hier grimmig. Men is het echt helemaal zat in dit dorp. De overlast die door een relatief kleine groep steeds maar weer ontstaat. De groep ververst zichzelf steeds.

Samir pikt graag

Bij het centrum zelf stuit de verslaggever op een nogal wilde jongeman. Hij heet Samir en begint meteen te schreeuwen.

”Hungry people, polizei no good”, kraait hij in zijn beste Engels. ”No food, no batteria (?) Wollah cold bro. Now polizei probleem.”

De jongen spreekt geen woord fatsoenlijk Nederlands en/of Engels, maar kan perfect uitbeelden dat hij boodschappen jat bij Jumbo.

Samir betaalt niets in Jumbo: ''Ik neem het gewoon mee, geen probleem''

De verslaggever vraagt hem of hij eten heeft gepikt en of de p0litie hem heeft gepakt. ”Ja, ja.” Op de opmerking dat hij niet mag stelen antwoordt Samir: ”Het is normaal. Geen probleem.”

Polizei doet niks

Wat misschien nog wel zorgwekkender is, is dat agenten ook niets ondernemen. Ja, ze houden de dieven wel aan. Daar is ook alles mee gezegd.

Want uit de woorden die Samir spreekt, blijkt dat de p0litie eigenlijk als een soort taxi fungeert. Samir is na de diefstal in de auto gezet, en netjes teruggebracht.

Nederland anno 2023.

Scroll naar boven