Samantha ‘Barbie’ de Jong openhartig over reality-tv – ‘Ze wilden zelfs opnames in de abortuskliniek’

Op het moment ligt de reality-tv flink onder vuur nadat een mannelijke deelnemer van De Villa in bed op een vrouw kroop, terwijl ze duidelijk aangaf dat ze daar niet van gediend was. Samantha de Jong weet precies hoe het achter de schermen van een reality-programma eraan toe gaat. Het verbaast Samantha ‘Barbie’ de Jong (30) overigens niets dat er bij de opnames van De Villa grensoverschrijdend gedrag is vertoond.

Zelf is Samantha één van Nederlands eerste reality-sterren en zij heeft veel meegemaakt. Toen ze aangaf het niet meer aan te kunnen, werd ze vanuit RTL en door de producent gepusht om tóch door te gaan. Ook vertelde ze aan de Story:

‘Ze wilden zelfs opnames in de abortuskliniek maken.’

 

View this post on Instagram

 

Goodnight #slaaplekker

A post shared by Samantha🎀 (@samantha_de_jong29) on

Oh, oh Cherso

Barbie, die dankzij haar deelname aan Oh, oh Cherso bekend werd in Nederland, is van mening dat er al eerder onderzoek gedaan had moeten worden naar soortgelijke televisieprogramma’s. Zo laat ze ook duidelijk weten:

‘Bij mij zijn er toen zoveel fouten gemaakt. Dat had een goede les voor latere producenten van dit soort programma’s moeten zijn. Ik raakte in een depressie. Een postnatale depressie. Mijn huisarts en mijn psycholoog hebben dat toen bij mij geconstateerd. Het was ook in die periode dat ik tegen de makers van onze serie zei dat ik er mee wilde stoppen. Ik kon het niet meer aan. Maar dat gebeurde niet. We gingen gewoon door. Volgens hen zat ik aan contracten vast. Toen ik later nog een keer aangaf dat het écht niet meer ging, gaven ze me een week rust. Daarna ging alles weer verder zoals het was.’

Bron: Ditjes en Datjes