Salaris Jordan Henderson (33) uitgelekt, dit gaat hij bij Ajax verdienen

Salaris Jordan Henderson (33) uitgelekt, dit gaat hij bij Ajax verdienen

De 33-jarige Jordan Henderson gaat als het goed is vandaag een contract tekenen bij Ajax. De voormalige speler van onder meer Liverpool komt over van Al-Ettifaq in Saudi-Arabië. De Amsterdammers tasten er flink voor in de buidel, want het salaris van Jordan Henderson ligt vrij hoog.

Jordan Henderson

Jordan Henderson is de jongste niet meer. Op 17 juni wordt hij alweer 34 jaar en de voetbalveteraan was de afgelopen zes maanden te bewonderen in Saudi-Arabië.

Daar was hij heengegaan omdat de Saudi’s bulken van het geld en hij bij Liverpool nauwelijks aan spelen toekwam. Jordan Henderson heeft bij Al-Ettifaq geen potten kunnen breken. In zeventien duels scoorde hij nul doelpunten en het team staat momenteel op de achtste plaats.

Het salaris van Jordan Henderson bij Al-Ettifaq was vanzelfsprekend torenhoog, want je gaat niet voor je lol voetballen in Saudi-Arabië.

Volgens sportmarketeer Chris Woerts kreeg Jordan Henderson bij zijn vorige club een salaris van 15 miljoen euro. Dat was uiteraard netto. In Amsterdam liggen de verhoudingen anders. Woerts weet te melden dat het inkomen van Henderson bij Ajax flink lager ligt.

Salaris Jordan Henderson bij Ajax

Jordan Henderson gaat bij Ajax een bedrag van zes miljoen euro bruto per jaar verdienen. De Brit gaat dus inleveren. Waarom wil hij uitgerekend naar Amsterdam?

De club staat er dramatisch voor in de Eredivisie en kan allang geen kampioen meer worden. Ook de tweede plaats is vrijwel uit zicht, al weet je het natuurlijk nooit.

Voor wie Jordan Henderson binnenkort wild het Ajax-logo ziet kussen: dat is uiteraard theather. Henderson wilde liever in Engeland spelen, maar ziet Ajax als uitweg om geen belasting te hoeven betalen over zijn monstersalaris in Saudi-Arabië.

Belasting Jordan Henderson

Dat leggen we je kort uit. In in Saoedi-Arabië hoef je geen inkomstenbelasting te betalen als voetballer. Britten die hun land verlaten om in het buitenland te gaan werken, moeten dan minimaal een volledig belastingjaar doen. Wie eerder terugkeert moet met terugwerkende kracht 45 procent belasting betalen.

Salaris Jordan Henderson (33) uitgelekt, dit gaat hij bij Ajax verdienen

Het belastingjaar in Engeland loopt van 6 april tot 5 april. Henderson ging afgelopen zomer naar Al-Ettifaq en moet dus nog 1,5 jaar in het buitenland werken om te voorkomen dat hij 45 procent aan belasting moet betalen over het oliegeld uit Saudi-Arabië.

Zou hij terugkeren naar Engeland, dan moet hij dus flink betalen. En dus gaat hij naar Ajax. Niet omdat hij onder de indruk is van Kenneth Taylor, Steven Berghuis en Chuba Akpom. Of omdat hij er altijd van gedroomd heeft om te gaan spelen in de Conference League. Nee, omdat dat Jordan Henderson financieel heel goed uitkomt.

Scroll naar boven