Dit bizar lage salaris verdient een GTST-acteur per maand

salaris GTST acteurs

Het is de langstlopende Nederlandse soapserie en we naderen de seizoensfinale van het 34ste seizoen. We hebben het natuurlijk over Goede Tijden, Slechte Tijden. Hoewel de serie al jarenlang razendpopulair is, heeft het gemiddelde salaris van een acteur ons enigszins verbaasd.

Succesvolle acteurs

Als we kijken naar succesvolle acteurs wiens carrières ooit startten in GTST, denken we aan namen als Katja Schuurman, Erik de Vogel, Isa Hoes, Fajah Lourens, Babette van Veen en Ferry Doedens. Het is dus niet opmerkelijk dat veel beginnen acteurs dromen om ooit te schitteren in de serie.

Echter, het blijkt dat de verdiensten vaak niet veel zijn. Acteurs vinden zichzelf bovendien gedwongen nevenactiviteiten te ondernemen om rond te komen. Fajah Lourens deelde haar ervaringen van begin 2000 in de soap, toen zij begon met een salaris van €1350 en drie jaar later de serie verliet met €2000 op zak.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Goede Tijden Slechte Tijden (@gtst)

Om bij te verdienen, deelde zij handtekeningen uit op de kermis. Desondanks beschouwt zij deze periode als een waardevolle opstap in haar carrière. Babette van Veen hielp ons een illusie armer maken toen zij de bewering weerlegde dat ze tussen de €5000 en €7000 netto verdiende bij haar terugkeer naar Meerdijk.

Bijbaantjes

We blijven even bij Babette, want naast spelen in de soap serie houdt ze zich bezig met theaterwerk en heeft ze een eigen kledinglijn. Met de opkomst van sociale media vinden meer sterren wegen om aanvullend inkomen te genereren naast hun acteerwerk. En geef ze eens ongelijk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Goede Tijden Slechte Tijden (@gtst)

Het plezier dat zij in hun werk hebben blijkt uit het feit dat velen uiteindelijk terugkeren naar de set of er lang blijven. De schoolvoorbeelden hiervan zijn Erik de Vogel en Caroline de Bruijn. Zij spelen al meer dan 25 jaar in de serie. Is hun salaris even indrukwekkend als hun voorkomen?

Volgens het koppel is dat niet het geval, al verdienen zij wel meer dan de gemiddelde collega. Ze onthullen niet het exacte bedrag, maar geven aan dat het ergens tussen de Balkenendenorm en een bovengemiddeld salaris ligt. Naar verluidt zou dit bedrag op €10.000 euro bruto per maand liggen per persoon.

Scroll naar boven