Sabrina komt klaar via haar oren: Zo kun jij ook een ‘oorgasme’ krijgen

Sabrina komt klaar via haar oren: Zo kun jij ook een 'oorgasme' krijgen

De meeste artsen hebben het zo onderhand allemaal weg gezien: mensen stoppen de raarste objecten op plekken waar ze niet thuishoren met s*ksueel genot als reden. Maar hoe kun je nu gelukkig worden van bijvoorbeeld een deodorantbus in je hol?

‘Oorgasmes’

Laat staan als die nog vast blijft zitten en je daarna naar de eerste hulp moet rennen, om uit te leggen wat je in je achterste geduwd hebt.

Afijn, een medisch expert heeft recent bevestigd dat je ook gewoon kunt klaarkomen door objecten in je oren stoppen. Tenminste, sommige mensen kunnen het.

Sabrina komt klaar via haar oren: Zo kun jij ook een 'oorgasme' krijgen

Dr. Karan Raj, een bekende arts uit het Verenigd Koninkrijk die op TikTok bekendstaat om het delen van ontgebruikelijke zaken en het ontkrachten van medische mythen, reageerde op een video waarin werd onthuld dat sommige mensen ‘oororgasmes’ kunnen ervaren.

Wattenstaafje

Hoewel ze bij elke supermarkt en drogist in de winkel liggen, zijn wattenstaafjes heel erg slecht voor je oren. Dat is niet wat wij vinden, dat is medisch onderbouwd.

De Britse Sabrina maakte daar een video over en zei: ”Als ik geen wattenstaafjes in mijn oren mag stoppen, waarom heeft evolutie dan een geluksknopje daar geplaatst?”

In de video laat Sabrina zien hoe ze intens ‘oorgasme’ beleeft, nadat ze met een wattenstaafje op een verborgen plek gedrukt had. Dokter Raj reageert er nu op zegt: ”Als dit bij jou gebeurt, ervaar je een oororgasme.” Vervolgens legt hij uit hoe dit eigenlijk kan.

@dr.karanrEargasm @wtfaleisa♬ original sound – Dr Karan Raj

Euforisch effect

Raj stelt: ”De stak van de nervus vagus, de belangrijkste zenuw van je parasympathische zenuwstelsel die onwillekeurige functies zoals je spijsvertering en hartslag reguleert, is verbonden met vaginale orgasmes en strekt zich bij vrouwen helemaal uit tot hun oren.”

”Het transporteert signalen tussen de hersenen, het hart en het spijsverteringssysteem. Door het masseren van de nervus vagus in het oor, kan dat een euforisch effect teweegbrengen, dat precies hetzelfde is als orgasmes.”

Triggers

”Als je wilt experimenteren met je oren, ga gerust je gang maar laat de wattenstaafjes erbuiten”, smeekt de arts. Experts zijn tegen wattenstaafjes, omdat het oorsmeer juist dieper het kanaal in duwt.

Het is overigens niet alleen aanraking die de opwindende onvrijwillige reactie kan opwekken. De juiste trillingen van muziek, zang, gorgelen of zelfs geeuwen kunnen zorgen voor een trigger. En dan heb je verder nog maar heel weinig nodig tot het hoogtepunt.

Let op

Dit fenomeen kan verklaren waarom oren erogene zones zijn voor sommige mensen. Hoewel het voor sommigen erg prettig kan aanvoelen, kan het ook helemaal de andere kant op gaan.

Dokter Raj legt uit dat mensen in dat geval symptomen van verkoudheid kunnen ervaren. ”De zenuw kan een automatische hoest veroorzaken, omdat hun hersenen de sensatie verwarren met iets in hun keel. Die twee zijn verbonden via de nervus vagus. Dat is de andere kant.”

Maar goed, als je het knopje eenmaal gevonden hebt kun je overal even een snelle sessie houden. Toch wel prettig, lijkt ons zo.

Scroll naar boven