Rutte wil Oekraïne tóch bij de EU halen: ”Ik heb me vergist”

Rutte wil Oekraïne tóch bij de EU halen: ''Ik heb me vergist''

De Europese Unie wil/gaat uitbreiden en zal Oekraïne en Moldavië toevoegen als kandidaat-leden. Alle 27 leiders van de lidstaten zijn klaar om beide landen de kandidaat-status toe te kennen. Dat geldt ook voor ons land. Opmerkelijk…

Want was het niet Mark Rutte die de afgelopen weken een soort hetze voerde tegen het kandidaatschap van Oekraïne en daarvoor allerlei bezwaren op tafel gooide?

Juist ja. Diezelfde Mark Rutte blijkt nu op het moment suprême 180 graden gedraaid. Diezelfde Mark Rutte draait nu met de wind mee. Hij heeft zich naar eigen zeggen ‘een beetje vergist’.

Rutte: ‘Ik zat er helemaal naast’

Waarom de premier ineens een geheel andere mening toegedaan is? ”Ik maakte me een beetje zorgen dat de Europese Commissie zou overhaasten met haar beoordeling van Oekraïne en haar advies over de kandidaat-status. Ik moet echt zeggen: ik had het mis.”

Volgens Rutte heeft de Commissie het Oekraïne zeker niet makkelijk gemaakt. Er is geen rekening gehouden met welk sentiment dan ook. Het oordeel is ‘stevig, onbarmhartig en vooral eerlijk’.

 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven