Rutte: Alléén sneeuwballengevecht met eigen huishouden of één vriend

De Nederlandse regering heeft nieuwe regels opgesteld voor als je met sneeuwballen wil gooien. Je mag bijvoorbeeld geen sneeuwballen gooien met een ander gezin. Hoe mooi het ook is al die sneeuw, de overheid raad aan om je zo min mogelijk te verplaatsen met betrekking tot de huidige coronamaatregelen.

‘Ook bij het genieten van een pak sneeuw of een mooie laag ijs, blijft de oproep om zo min mogelijk mensen te ontmoeten en uw reisbewegingen te beperken’, laat onze overheid weten.

Vanaf vanavond gaat het helemaal los in Nederland. Er wordt veel sneeuw verwacht en ook gaat het flink vriezen met temperaturen tot wel -20C. Dit weer komt bijna nooit (meer) voor en dat betekend dat veel mensen zich al aan het voorbereiden zijn op wat sneeuwpret. Als er sneeuw is worden er meestal veel sneeuwballen gevechten gehouden en gaan veel mensen ook schaatsen. Dit wordt nu streng afgeraden door de overheid.

Evenementen georganiseerd

Overheid: “Als het echt te veel wordt, kan de burgemeester actie ondernemen”

Vooral op Facebook worden er veel evenement georganiseerd. En de overheid is hier niet erg blij mee omdat dit soort evenementen ervoor zorgen dat de regels niet kunnen worden nageleefd want volgens de huidige coronamaatregelen mag je alleen met je eigen huishouden naar buiten of met één persoon buiten je eigen huishouden.

Dit betekent dus ook dat je alleen een sneeuwballen gevecht mag houden met je eigen gezin of met één vriend of vriendin. Als je jonger bent dan 17 jaar oud dan mag je wel met meerdere mensen sneeuwballen gooien of schaatsen en/of sleeën.

Winters weer

Het gaat vanaf vanavond flink los in Nederland. Het gaat namelijk vrijwel overal in het land sneeuwen waarbij er op sommige plekken tot wel 50 centimeter sneeuw kan vallen. Ook gaat het flink vriezen en verwachten ze dat het tot wel -20C kan worden.

Ook worden er sneeuwstormen verwacht.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven