Rutger Castricum krijgt ruzie op tv na bizarre opmerking over vrouwenvoetbal

Rutger Castricum krijgt ruzie op tv na bizarre opmerking over vrouwenvoetbal

In het programma De Oranjezomer ontvangt host Hélène Hendriks verschillende gasten waarmee ze het actuele sportnieuws doorneemt. Gisteren mochten Rutger Castricum en Estevana Polman aanschuiven. Ze bespraken de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in de sportwereld.

Ritualspakket

Volgens recent onderzoek van ING is vrouwenvoetbal nog steeds achtergesteld ten opzichte van mannenvoetbal. Estevana, zelf een tophandbalster, laat weten dat mannen en vrouwen in het handbal hetzelfde verdienen. ”We hebben allemaal dezelfde contracten.”

Rutger wil graag weten wat Estevana bijdraagt aan het huishouden. Hij vraagt: ”Hoeveel dan?” Estevana antwoord daarop: ”Geen ene kloot.”

Het wordt nog tragischer, want Estevana kreeg bij de uitreiking van haar zilveren medaille een Rituals-pakket en een schitterende tulp. Toen haar team de wereldtitel greep, werden ze daarvoor beloond met een etentje. Dat kon er blijkbaar nog maar net vanaf.

Vrouwenvoetbal kansloos

Gelukkig blijkt Rutger een enorme fan van vrouwenvoetbal. ”Ik heb zelf 25 jaar gevoetbald. Ik ben nu 44 en ik vind het wel lekker om naar vrouwenvoetbal te kijken.”

”En niet vanwege die strakke kuitjes, maar omdat ik dan denk: dat ik ook wel.” Polman wordt helemaal gek door de woorden van Rutger: ”Dat is een beetje lelijk wat je nu zegt.”

Maar Castricum voelt dat er nog meer uit te halen valt en gaat verder: ”Dat hou ik nog bij. Vijf keer overspelen en het is altijd een goal. Ik mag het in deze tijd niet meer zeggen, maar ik kan er niet meer naar kijken.” Estevana geeft Rutger dan een goedbedoelde tip: ”Lekker doorzappen dan.”

Estavana na opmerking Rutger:

 

Scroll naar boven