Russische influencers in tranen na ban op Instagram: ‘Mijn leven wordt me afgenomen’

Verschillende influencers uit Rusland kunnen hun tranen niet bedwingen nadat Rusland heeft besloten om de toegang tot Instagram te beperken. Velen vragen af hoe het nu verder moet met hun grote aantal volgers.

Instagram is niet het eerste platform dat is verboden, Facebook en Twitter kregen eerder deze week al een verbod opgelegd.

Een van de influencers Olga Buzova – een Russische realityster – postte gisteravond een filmpje waarin ze bijna zeven minuten lang in badjas haar beklag doet over het feit dat ze afscheid moet nemen van haar publiek. ,,Ik ben niet bang om toe te geven dat ik jullie niet kwijt wil”, zegt ze huilend in de video. De video is inmiddels al meer dan 1,2 miljoen keer bekeken.

Het onafhankelijke televisiekanaal ‘Nexta’ uit Belarus deelde een filmpje van een Russische influencer die eveneens compleet overstuur was. ‘Denk je dat dit voor mij gewoon een bron van inkomsten is? Dit is mijn leven. Mijn ziel zit erin. Ik word ermee wakker en ga ermee slapen. Al vijf jaar op rij.’ luidde haar woorden.
En een andere influencer – Allkhimova uit Moskou – vindt het vooral heel zwaar dat ze geen Lipton, Doritos en McDonald’s meer zal kunnen kopen. ‘Wat moet ik nu eten? Welke cadeautjes zal ik nu krijgen voor mijn verjaardag? Toiletpapier?’

De influencers hebben te maken met veel kritiek. ‘Ze mag altijd naar Charkov komen’, reageert iemand onder de post van Nexta. ‘Hier werkt Instagram wel’.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven