Russen willen complete Westen platgooien: ”We zijn er klaar voor”

Russen willen complete Westen platgooien: ''We zijn er klaar voor''

Je zou het bijna vergeten, maar Rusland is momenteel nog steeds bezig aan de ‘speciale militaire operatie’ in Oekraïne. Inmiddels duurt die al bijna twee jaar.

Het heeft helemaal niets opgeleverd. Duizenden families zijn hun geliefden kwijt en de miljarden die richting Oekraïne zijn gestuurd, lijken verdampt. In de tussentijd lijkt het draagvlak in het Westen om Oekraïne onophoudelijk te blijven steunen af te brokkelen. Dat meldt de Telegraaf.

Westen

De Russische minister van Buitenlandse Zaken is blijkbaar dol op verwoesting. De verwarde Sergej Rjabkov heeft namelijk in een interview met de krant Izvestia laten weten dat zijn land klaar is om de NAVO te bestrijden. Dat meldt De Telegraaf:

Rjabkov ziet ook geen enkele kans op een herstel tussen Oost en West. ”Als westerse landen denken dat we hen ergens voor nodig hebben, hebben ze dat mis.”

Maar: wanneer de strijd losbarst, is dat bij voorbaat de schuld van de NAVO. Rjabkov stelt in het interview dat de NAVO nu een keuze heeft.

”Zoals we al meermaals hebben aangegeven: wij zijn er klaar voor om onze nationale belangen te verdedigen. Koste wat het kost.” Vervolgens specificeert de verwarde man niet welke keuze het Westen nou precies heeft.

‘Grote verliezers’

De minister ziet goede banden met de NAVO als ‘onmogelijk’. Hij noemt het Westen ‘de grote verliezers’ en zweert dat de Russen hen nooit zal vergeven. ”Ook niet als ze smeken om vergiffenis.”

Rjabkov meent dat onderhandelen over de toekomst van Oekraïne wel tot de mogelijkheden behoort. Maar dan moet het land ‘respect’ tonen richting Rusland. Dat ziet hij dan weer minder rooskleurig in.

Scroll naar boven