Russen demonstreren in meerdere Duitse steden: “Wij worden gediscrimineerd en gepest”

Meerdere protesten in Duitsland voor Rusland

Een flink aantal in Duitsland woonachtige Russen en sympathisanten van Rusland zijn vandaag in meerdere steden de straat opgegaan uit woede over hoe zij ‘behandeld worden’. De betogers zouden slachtoffer zijn van ‘Ruslandhaat’ en zouden sinds de invasie van hun moederland in Oekraïne voortdurend gediscrimineerd en gepest worden.

In het Duitse Hannover reden zo’n 600 Russen en hun aanhangers in een konvooi auto’s door de stad. Zij hadden veel Russische vlaggen bij zich. Tegelijkertijd was er een pro-Oekraïne demonstratie, met ongeveer 700 deelnemers. Dat verliep erg grimmig. Zo werd een auto met een Russische vlag belaagd door tegendemonstranten, zoals onderstaand te zien is.

Russische oorlogspropaganda

Frankfurt verleende geen toestemming tot een auto-konvooi. Desondanks werd er toch gedemonstreerd. Een regionale minister zei de vrijheid van protesteren hoog in het vaandel te hebben staan, maar waarschuwde voor Russische oorlogspropaganda in de Duitse straten.

Cijfers wijzen uit dat er eind 2020 zo’n 235.000 Russen in Duitsland woonachtig zijn/waren, tegenover 135.000 Oekraïners. Inmiddels zijn daar zo’n 300.000 Oekraïners bijgekomen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven