Rusland is kindsoldaten aan het opleiden voor de oorlog, aldus Parlementariër

Vladimir Poetin is bezig om een kinderleger te bouwen, beweren functionarissen. Te midden in de meedogenloze oorlog die Rusland is gestart tegen Oekraïne, komen er steeds meer schokkende feiten aan het licht.

Mislukte aanval Kiev

Zijn troepen zijn er niet in geslaagd om de Oekraïense verdediging rond de hoofdstad Kiev en in andere delen van het land te doorbreken. Als gevolg hiervan wordt nu aangenomen dat ze hun inspanningen richten op een offensief in de Donbas, dat bestaat uit de door de separatisten gecontroleerde regio’s Donetsk en Luhansk.

Patriottische Jeugdclubs

Er wordt ook beweerd dat Poetin zich richt op ‘patriottische jeugdclubs’, waarbij hij probeert 16-jarigen te rekruteren als onderdeel van de oorlogsinspanning. Lyudmyla Denisova, de Oekraïense parlementscommissaris voor mensenrechten, zegt dat deze kinderen ‘gemobiliseerd worden in illegale wapenformaties:

“Ze hebben militaire training gevolgd en er zijn doden gevallen onder deze tieners. Momenteel promoten ze de toegang tot het leger van burgers, inclusief kinderen, in de tijdelijk bezette gebieden. Hiermee heeft de Russische Federatie de oorlogswetten en -gebruiken geschonden die zijn vastgelegd in het Verdrag van Genève van 1949 inzake de bescherming van burgers en de rechten van kinderen.”

Vladimir Poetin

Lyudmyla Denisova

Maar het gaat nog verder in haar post op Facebook: “In de stad Starobílsʹk, in de regio Luhansk, is het de bedoeling om 400 plaatsen van het “Kozakken kadettenkorps” te openen.’

‘De beslissing werd eind maart genomen in Luhansk tijdens een uitgebreide bijeenkomst over de ondersteuning en ontwikkeling van de Kozakkencomponent in het LPR-onderwijssysteem. Vanaf eind 2021 waren er in het tijdelijk bezette gebied van de regio Loehansk 62 cadettenklassen, waarin meer dan 1.200 kinderen studeerden, en twee cadettenlichamen, waarin 417 kinderen les kregen.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven