Ruby (45) voedt haar drie kinderen alleen op: ”Mijn leven is een hel”

Ruby (45) voedt haar drie kinderen alleen op: ''Mijn leven is een hel''

Het gaat helemaal niet goed met de 45-jarige Ruby Romain. De alleenstaande vrouw moet drie kinderen in haar eentje opvoeden. Met de alsmaar stijgende prijzen is dat soms moeilijk te behappen. ”Het wordt echt onhoudbaar.”

Eenoudergezin

Ruby is dus een eenoudergezin. Voor de mensen die niet weten wat dat betekent: dan woont een ouder alleen en heeft één, of meerdere kinderen.

Dat hoeven niet je eigen kinderen te zijn. Stiefkinderen, pleegkinderen, kleinkinderen, neven en nichten kunnen uitmaken van dat gezin. Wanneer je een partner hebt die inwonend is, is de term eenoudergezin vanzelfprekend niet van toepassing.

Ruby (45) voedt haar drie kinderen alleen op: ''Mijn leven is een hel''

Ruby

Ruby Romain uit het Belgische Nieuwerkerken heeft het onzettend zwaar. Ze staat er helemaal alleen voor met de opvoeding van haar drie kinderen. Dochter Alessa (15) en de tweeling Kieran en Kilian (10) vreten energie en kosten vooral enorm veel geld.

”Iemand die dit nooit heeft meegemaakt, heeft geen idee wat het betekent om kinderen alleen groot te brengen.” Ruby is al vier jaar alleen.

”In 2019 is mijn man bij me weggegaan. Met hem heb ik de tweeling van tien jaar. Mijn dochter komt uit een relatie die ik eerder had. Het is allemaal niet makkelijk. Mijn zonen hebben ADHD en autisme.”

Geen geld

Het opvoeden zou wel gaan, als Ruby ‘wat meer’ te besteden zou hebben. ”Mijn uitkering maar 1.400 euro. Daar krijg ik dan nog 968 euro aan kindergeld bij. Sinds vorig jaar ook nog 300 euro alimentatie.”

”Alles bij elkaar heb ik maar 2.700 euro per maand. Soms kan ik dat een beetje aanvullen met mijn baantje. Ik ben namelijk online mental coach.”

”Ik heb tonnen ervaring met ellende, dus dat helpt wel in deze baan. Maar ik verdien er bijna niks mee; zo tussen de 200 en 400 euro per maand.

Gezondheid

De afgelopen maanden kon Ruby helaas niks bijbeunen. ”Ik heb zelf namelijk psychische decompensatie. Dat betekent in mensentaal: sinds 2016 logeer ik in de hel. Ik kom er maar niet uit. Daar ga ik psychisch helaas helemaal aan onderdoor.”

”En wat nog erger is: financieel red ik het daardoor ook niet op financieel vlak. Alles is duurder geworden. Dat moet echt ophouden.”

Kinderen eten als wolven

Ruby zit er helemaal doorheen. ”De kinderen eten als wolven. Mijn zonen krijgen veel medicatie en daardoor blijven ze maar eten.”

”Winkelen moet ik creatief doen. Alles moet zo goedkoop mogelijk. Cadeautjes voor de kinderen? Dat is ook niet makkelijk. Nu willen ze weer een ‘air up’ (drinkbeker).

”Die kost 40 euro. Daar moet ik dus twee maanden voor sparen. Ik heb nog maar een optie en dat is voortploeteren. Het is niet anders.”

Scroll naar boven