Rouwende moeder herkent vreemde man op tv en voelt vervolgens aan de hartslag van haar zoon

Nadat Gene Shimandle werd gediagnosticeerd met cardiomyopathie en congestief hartfalen, heeft hij jaren gewacht op een geschikte donor voor een nieuw hart – 12 jaar om precies te zijn.

Het wachten leek meer op een doodstraf voor Gene; het ging er niet om of hij zijn strijd zou verliezen, maar wanneer.

Maar na meer dan tien jaar pijn, ongemak, stress en twee chirurgisch geïnstalleerde hartpompen, ontving Gene het nieuws waar hij op had gehoopt. In mei 2017 vertelden artsen aan Gene dat er inderdaad een donorhart zou komen.

Gene heeft nooit de identiteit van zijn donor gekend, maar hij heeft een bedankbrief kunnen sturen aan de familie van de donor.

Slechts 6 maanden na ontvangst van de transplantatie was Gene van plan om deel te nemen aan de jaarlijkse Kalkoen drafrace op Thanksgiving in Aurora, Ohio.

Het team van Fox 8 News was zo onder de indruk van de man en zijn serieuze ambitie dat ze een verhaal over Gene uitzonden.

Die nacht veroverde de familie Stebel het nieuws. Ze zagen Gene’s gezicht en naam flitsen over het scherm en herinnerden zich de brief die ze hadden ontvangen van de man die het hart van hun zoon had ontvangen. De brief was ondertekend met “Gene”, maar verder hadden ze niet veel meer informatie.

Wat volgde was een Thanksgiving-moment dat een hele gemeenschap in tranen bracht.

Bekijk het moment hieronder: