Rotterdam heeft zich de woede van de bewoners van twee sloopflats in Hoogvliet op de hals gehaald. De gemeente heeft zo’n 60 bewoners te verstaan gegeven dat leegstaande en vrijkomende woningen in de gebouwen per heden aan Oekraïense vluchtelingen worden vergeven.

En daar blijft het niet bij, want de nieuwe bewoners worden door de gemeente voorzien van fonkelnieuw interieur. Bewoner Ramsley Michaela is des duivels. “Moet je kijken. Nieuwe keuken, nieuwe spullen. Waarom krijg ik dat niet? Ik weet niet eens waar ik over een paar jaar woon. Dit is niet eerlijk man.”

De woningen die de vluchtelingen in hun schoot geworpen krijgen, gaan tegen de grond in 2025. Aan het einde van 2024 moet de woningcorporatie Woonbron de woningen leeg opleveren aan de gemeente. Bewoners willen eigenlijk helemaal niet weg. De meesten wonen er al jaren en het is nu ook weer niet zo dat de huizen voor het oprapen liggen.

BEKIJK OOK  Leven zonder energieaansluiting: "Betalen slechts 9 euro per maand"

Duizenden woningen nodig

De gemeente Rotterdam spant zich uitzonderlijk hard in om in september dit jaar 2.000 opvangplekken voor Oekraïners gereed te hebben. Uiteindelijk zullen daar nog zo’n 1.200 woningen bij moeten komen.


Like it? Share with your friends!