Ronald (62) en zijn dochter (23) rapen samen blikjes en kunnen nu op vakantie

Blikjes

Sinds de invoeren van het statiegeld op blikjes en flesjes, zijn er veel mensen die hier lekker aan verdienen. Wie dat ook doen zijn de Barendrechtse Ronald Talman (62) en zijn dochter Floortje (23). Zij raapten in 8 maanden voor 640 euro bij elkaar.

Statiegeld

Maar hoe zijn de twee eigenlijk op het idee van blikjes rapen gekomen? Dat is ontstaan in december 2021. Floortje bedacht het goede voornemen om gewicht kwijt te raken in het nieuwe jaar en besloot te gaan wandelen. Haar vader Ronald vond dit een goed idee.

Blikjes en flesjes verzamelen

Ronald kan zelf niet rennen, omdat zijn kruisband is afgescheurd. Tegen het Algemeen Dagblad vertelt hij dat hij samen met zijn dochter dagelijks vijf kilometer ging lopen.

Oorspronkelijk hadden vader en dochter het plan opgevat om tijdens het wandelen, hun woonplaats ‘schoon te houden’ door flesjes op te rapen. Op de blikjes zat toen nog geen statiegeld , dus die lieten ze liggen. Het idee was dat ze met de opbrengst een keertje uit eten zouden kunnen gaan.

Maar niets bleek minder waar, want Ronald en Floortje haalden al snel zoveel geld op dat ze met de opbrengsten op vakantie konden gaan.

Op vakantie

In bijna anderhalf jaar raapten de twee voor 540 euro aan flesjes. Van die centjes zijn ze drie dagen naar Normandië gegaan. Van het statiegeld konden ze de benzine betalen, eten en drinken en ook nog overnachten in een B&B. En dat allemaal door mensen die flesjes op straat smijten.

Inmiddels is het nauwelijks meer een hobby te noemen want Ronald en zijn dochter dagen elkaar uit wie de meeste blikjes en/of flesjes kan vinden. Floortje wint vaak omdat ze jonger en sneller is.

Hoe dan ook: kletsen is er niet meer bij want het geld ligt letterlijk op straat. In acht maanden tijd hebben ze nu alweer een bedrag van 640 euro bij elkaar geraapt. Genoeg om weer een leuke reis van te kunnen maken. Die staat gepland voor mei en gaat naar Berlijn.

Er moet nog meer geraapt worden, want ze willen ook naar Londen. Op woensdag levert Ronald alle fles in en op vrijdag is het tijd voor de blikjes.

”We blijven gewoon doorgaan en dan zien we wel waar het op uitkomt.”

Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties en deel dit bericht op Facebook!

Scroll naar boven