Roel is woest: Gemeente wil net verbouwd huis slopen voor parkeerplaats

Roel is woest: Gemeente wil net verbouwd huis slopen voor parkeerplaats

De Limburgse Roel en Dinja uit Panningen zijn woedend. De twee hebben net hun woning verbouwd en nu heeft de gemeente bedacht het centrum te willen herinrichten, waarbij 7 woningen tegen de grond gaan en plaats moeten maken voor een parkeerplaats.

In het dorp zijn de meningen verdeeld. Sommige ondernemers en bewoners scharen zich achter de gemeente. Maar Roel en Dinja duidelijk niet. Ze hebben duizenden euro’s uitgegeven aan een verbouwing van hun stulpje. ”Je gaat in tijden van deze woningschaarste toch geen huizen slopen? En al helemaal niet voor parkeerplaatsen. Dat moet anders op te lossen zijn, aldus een woedende Roel. “We hebben voor we het huis kochten nog gekeken of er plannen waren voor dit gebied. Dat was toen niet zo.”

Zwart op wit

De gemeente heeft drie voorstellen op papier staan. Niet slopen, vier of zeven huizen slopen. In het geval van volledige sloop komt er een grote ruimte vrij voor ‘groen en parkeerplekken’.

Roel en Dinja voelen zich genaaid. ” We kregen steeds te horen van de gemeente ‘het is slechts een onderzoek’ en ‘we moeten in overleg blijven’. Maar in februari was het voorstel er ineens zwart op wit.”

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat er nog niets beslist is en dat de gemeenteraad zich later deze maand gaat buigen over de plannen.

Scroll naar boven