Rodelen gaat mis, man botst frontaal op loslopende koe

Rodelen gaat mis, man botst frontaal op loslopende koe

In Duitsland is een ritje in een rodelachtbaan helemaal verkeerd afgelopen, toen een 39-jarige man ineens een loslopende koe op de baan zag staan. Hij kon niet op tijd afremmen en werd uit het karretje geworpen.

Rodelen

Voor wie niet weet wat rodelen is; hierbij zit je rechtop op een soort slee met je voeten naar voren. De rodelbaan heeft veel weg van een glijbaan.

Door de stuurknuppel naar voren te duwen, maak je snelheid. Afremmen doe je door de stuurknuppel naar je toe te halen. Afhankelijk van het type rodelbaan, kun je soms tot wel 135 kilometer per uur gaan.

Alpsee Coaster

Een 39-jarige bezoeker ging afgelopen woensdag rodelen in recreatieoord Alpsee Bergwelt. Wat hij toen nog niet kon weten, is dat de rit niet zo best zou eindigen.

De Alpsee Coaster (de rodelbaan in kwestie), is een mooie baan met een achtbaanrail. Het parcours is 2,8 kilometer lang en voert je dwars door een idyllisch berglandschap. Hartstikke fraai natuurlijk. Onderstaand een video van het gehele parcours.

Lokale koe

Toen de man op topsnelheid door een bocht vloog, zag hij tot zijn schik ineens een koe op de baan staan. Dat meldt de site looopings, en is bevestigd door de lokale autoriteiten.

Hoe het dier van een aangrenzende weide naar de rodelbaan kon komen, wordt nu uitgezocht. Normaliter is de attractie van omheiningen voorzien.

Koe loopt weg

De man is met spoed afgevoerd. Onder meer zijn sleutelbeen heeft het begeven. Autoriteiten doen nu onderzoek en proberen te achterhalen of de eigenaar van de rodelbaan aansprakelijk kan worden gesteld.

Om welke koe het precies gaat is onbekend. Het dier is na de aanvaring ‘onopgemerkt weggekomen’ en men heeft moeite het dier te identificeren.

Rodelen gaat mis, man botst frontaal op loslopende koe `

Over de auteur