Robert gooit kat in de wasmachine en schept daar flink over op: ”Rotbeest”

Man verdrinkt kat in de wasmachine en schept hier op social media over op

Een 32-jarige man uit het Britse Heywood heeft iets heel ergs gedaan. Robert Lay pakte buiten een kat op en besloot het dier doelbewust te verdrinken in zijn wasmachine. Alsof dat nog niet sinister genoeg is, besloot hij op Facebook flink op te scheppen over zijn daad.

Kat in wasmachine

De kat, genaamd Buddy, was niet van de man zelf. Hij werd gekrabt door het diertje, waarna hij het dier bij zijn nekvel heeft beetgepakt en meenam naar huis.

Robert vond dat de kat moest boeten voor het krabben, en dat op de ergst mogelijke manier. Hij besloot de kat daarom in de wasmachine te gooien. Die zette hij vervolgens aan.

Lay kon opgespoord en gearresteerd worden, omdat hij nadien op Facebook flink opschepte over wat hij had gedaan. Hij had het lichaam van het diertje in een struik gegooid, nabij een begraafplaats. Buddy was gechipt en de eigenaar kon dan ook snel worden opgespoord.

Lage straf

Robert had het wasprogramma op de hoogste temperatuur ingesteld. Buddy had daarnaast meerdere breuken, nadat het dier zich wanhopig probeerde vast te pakken aan de trommel toen deze hem rondslingerde. Volgens een dierenarts leefde Buddy nog een geruime tijd, voordat de kat is gestikt in de wasmachine.

Deskundigen hebben daarnaast vastgesteld dat de manier waarop Buddy aan zijn einde kwam, langzaam en zeer pijnlijk voor het dier is geweest.

Op 29 februari jongstleden moest Robert voor de rechter komen. De 32-jarige Brit werd veroordeeld tot een celstraf van 14 weken. Ook mag hij nooit huisdieren houden.

Op social media wordt met grote verontwaardiging gereageerd op deze lage straf. Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties en deel dit bericht, zodat we meer mensen kunnen bereiken.

 

 

Scroll naar boven