Robbert-Jan (48) om pijnlijke reden afgewezen bij sollicitatie

Robbert-Jan (48) wordt afgewezen bij sollicitatie: accent te lelijk

Robbert-Jan Habich is des duivels. De 48-jarige Hagenaar had onlangs een positief sollicitatiegesprek bij een uitvaartorganisatie in Zeeland, maar werd tot zijn stomme verbazing afgewezen. De reden? Hij praat met een Haags accent.

Discriminatie

Habich is woest. Hij kreegt van het bedrijf in kwestie een telefoontje waarin hem werd medegedeeld dat het gesprek zeer positief was en dat hij alle kwaliteiten bezit die nodig zijn voor de functie. De keuze was alleen niet op hem gevallen, omdat hij een Haags accent heeft.

Robbert-Jan stond perplex: ”Hoe haal je het in je hoofd om dit te verzinnen!? Dit kan echt niet. Dit is grove discriminatie”, zo briest hij tegen Omroep West. Hij heeft het er niet bij laten zitten en maakte een melding bij het Discriminatie Bureau Zeeland.

Excuses

Dat heeft geholpen. Hij ontving een brief van het bedrijf dat de medewerker die hem had afgewezen ‘op zijn flikker heeft gekregen’ en heeft excuses ontvangen. Desondanks heeft hij de baan niet gekregen. Dat vindt hij jammer. Zodoende is hij nog immer werkzoekende.

”Ik heb 33 jaar in Den Haag gewoond weet je. Dat accent is aangeboren. Mensen moeten me accepteren hoe ik ben. Ik discrimineer Zeeuws-Vlamingen ook niet om hun accent.”

Uitvaartbranche

Robbert-Jan zou alsnog graag werkzaam willen zijn in de uitvaartbranche. Daar ligt zijn passie en hij heeft ook ervaring in de sector. Als er werkgevers zijn die dit lezen: benader hem!

Scroll naar boven