Rob Jetten en Hugo de Jonge gaan ‘het goede voorbeeld’ geven

Rob Jetten en Hugo de Jonge gaan het goede voorbeeld geven

De overheid gaat mensen laten zien hoe je zuinig kunt omgaan met energie en dus geld kunt besparen. De eerste stap die daartoe genomen wordt, is het met 2 graden verlagen van de gemiddelde temperatuur in 200 kantoren van de Rijksoverheid.

Maar ook de bevolking ‘kan iets doen’. Daarom lanceren woonminister Hugo de Jonge en D66-klimaatpausje Rob Jetten vandaag de campagne ‘De knop moet om’. Het doel hiervan is de verstrekking van praktische tips aan huishoudens en aan ondernemers, op het gebied van energiebesparing.

2 simpele tips

De eerste tip is het verlagen van de thermostaat in huizen. Die hoeft volgens Jetten niet hoog te staan. Je kunt het ook warm hebben als de temperatuur overdag op 19 graden staat. ’s Nachts is een temperatuur van 15 graden aan te raden.

Advies nummer twee is korter douchen, dat komt het klimaat ten goede en ook niet onbelangrijk: ”Dat maakt ons minder afhankelijk van gas uit Rusland. Bovendien is het goed voor je portemonnee.”

Isolatieprogramma

Naast de campagne, gaan de twee ministers vandaag ook starten met het Nationaal Isolatieprogramma. Hiervan is het doel om slecht geïsoleerde woningen aan te pakken. Van de 8 miljoen huizen in Nederland, zijn dat er volgens RTL Nieuws 1,5 miljoen.

Je hebt een slecht geïsoleerde woning als deze het label E, F of G heeft. Het kabinet heeft hiervoor tot aan 2030 een bedrag van 4 miljard euro beschikbaar gesteld.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven