Rob de Nijs met spoed naar het ziekenhuis gebracht

Rob de Nijs met spoed naar het ziekenhuis gebracht

Rob de Nijs is gisteravond met spoed opgenomen in het ziekenhuis. De tachtigjarige zanger kreeg last van ademhalingsproblemen.

Dat is bevestigd tegenover het Algemeen Dagblad door zijn bandlid en manager Frank Janssen. De familie wil momenteel niet teveel kwijt, maar volgens Jansen zijn er grote zorgen.

Onwel

De Nijs werd opgehaald nadat hij onwel was geworden voor de televisie in zijn woning in Bennekom. Zijn vrouw Jet heeft mond-op mondbeademing bij Rob toegepast totdat de hulpdiensten arriveerden.

Rob de Nijs met spoed naar het ziekenhuis gebracht

’s Avonds knapte hij iets op en was hij bij kennis, maar daarna ging zijn toestand weer achteruit. Daarop is de familie van De Nijs gevraagd om te komen.

De hulpdiensten hebben de zanger vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Carriere

De zanger is vooral bekend van nummers als Malle Babbe, Zet een kaars voor je raam vannacht en nummer 1-hit Banger hart.

In 1962 won hij een talentenjacht en mocht drie liedjes maken. De eerste twee flopten, maar de derde (Ritme van de regen) werd een groot succes.

Hij werd direct een tieneridool en ontving later zelfs nog een Gouden Harp en een Edison.

Parkinson

Zoals bekend kampt Rob de Nijs met de ziekte van Parkinson. Zijn toestand gaat steeds harder achteruit en Rob vorig jaar gaf hij zijn afscheidsconcert in de Ziggo Dome.

Zijn vrouw Jet geeft regelmatig updates over hoe het met haar man, die gekluisterd is aan een rolstoel, gaat.

Hoewel ze al meermaals heeft aangegeven dat ”het einde nadert”, wil ze daar liever niet bij stilstaan. ”Dat is niet lekker leven, dus dat doen we zo min mogelijk.”

We wensen Rob vanzelfsprekend heel veel beterschap.

Scroll naar boven