RIVM: Wederom (te) veel nieuwe positieve coronatests vandaag

RIVM: Wederom veel nieuwe positieve coronatests vandaag

Het RIVM is vandaag weer met haar dagelijkse uitslag naar buiten gekomen: 6.589 nieuwe positieve coronatests. We hebben ook een gemiddelde gemaakt van de afgelopen week (7 dagen) en dat gemiddelde is 6.158. Dit betekend dat het wederom hoger ligt. Ook zijn er afgelopen 24 uur 66 mensen overleden aan het virus.

Gisteren (dinsdag) waren er 6.187 mensen besmet. Eergisteren (maandag) waren dat er 7.134.

RIVM: Wederom veel nieuwe positieve coronatests vandaag

Trendnieuws.nl probeert te kijken naar hoeveel mensen er besmet zijn in de afgelopen zeven dagen zodat we beter kunnen zien hoe de cijfers zich ontwikkelen. Omdat de hoeveelheid besmettingen per dag erg kan verschillen zegt het RIVM dat je beter per week kunt kijken.

Vandaag is het alweer dag 8 dat er meer besmettingen zijn dan gemiddeld. De hoeveelheid mensen die een test ondergaan wordt steeds meer maar toch blijven de besmettingen alsnog hard stijgen.

De hoeveelheid besmettingen per dag van de afgelopen zeven dagen

1. Woensdag 9 december: 6.158
2. Dinsdag 8 december: 5.874
3. Maandag 7 december: 5.513
4. Zondag 6 december: 5.341
5. Zaterdag 5 december: 5.044
6. Vrijdag 4 december: 5.017
7. Donderdag 3 december: 5.016

Het RIVM maakt zich grote zorgen

Gister liet het RIVM weten dat ze zich grote zorgen maken over het snel het virus zich weer verspreidt. Als we namelijk de besmettingen van afgelopen zeven dagen bij elkaar optellen zitten we op 43.103 positieve coronatests. Dat is meer dan 9000 besmettingen meer dan de week ervoor.

Omdat de cijfers zo hard stijgen worden de coronamaatregelen versoepeld, werd gister in de persconferentie bekend gemaakt. Rutte zei dan ook dat er geen versoepelingen met kerst mogelijk zijn en dat we misschien zelfs strengere coronamaatregelen kunnen verwachten.

We leven op dit moment in een van de raarste tijden ooit. Jouw mening is daarom ook belangrijker dan ooit. Geef a.u.b ook jouw mening door hieronder op ‘Reacties’ te klikken en praat mee!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven