RIVM: Vandaag extreme stijging coronabesmettingen (12.282)

Vandaag (zaterdag) heeft het RIVM 12.282 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dit is wederom een flinke stijging en al helemaal als we kijken naar de afgelopen zeven dagen. De eerste twee dageen van deze week waren de hoeveelheid besmettingen een stuk lager omdat het systeem van de GGD een storing had.

Dit moest ingehaald worden maar of dat nu is gebeurd, is niet duidelijk.

Ook liet het RIVM weten dat er 56 mensen zijn gestorven aan het coronavirus in de afgelopen 24 uur. Vrijdag waren 85 mensen overleden dus vandaag is dat wel iets minder gelukkig.

Er liggen nu in totaal 2.065 mensen die in het coronavirus hebben in het ziekenhuis. 560 mensen liggen op de intensive care met het virus.

“Het aantal COVID-19-patiënten in de ziekenhuizen is in de afgelopen week met 20 procent toegenomen. We verwachten dat in de komende week een vergelijkbare stijging zal optreden”, zegt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ).

8 januari vaccinatie

Op 8 januari zal waarschijnlijk de eerste Nederlander gevaccineerd worden als hete vaccin wordt goedgekeurd door de Europese commissie.

De eerste personen die gevaccineerd zullen worden zijn mensen die bij verpleeghuizen werken, in de gehandicaptenzorg, wijkverpleging en gemeentelijke zorgondersteuners.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven