RIVM maakt zich ‘ernstige zorgen’: aantal positieve tests deze week enorm gestegen

RIVM maakt zich 'ernstige zorgen': Aantal positieve tests deze week extreem gestegen

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft vandaag gemeld dat er deze week 43.103 mensen besmet zijn met het coronavirus. Dat betekend dat als we naar vorige week kijken er meer dan 9000 mensen extra zijn besmet met het virus. Het RIVM zegt dat ze zich hier ernstige zorgen over maken. Dit betekend ook dat als je kijkt naar de besmettingen per 100.000 inwoners dat aantal in elke gemeente is gestegen.

De afgelopen 5 weken waren de hoeveelheid besmettingen telkens aan het dalen als je kijkt naar de week daarvoor. Toen we keken naar de hoeveel besmettingen van gister en eergisteren konden we al concluderen dat er geen daling meer is. Gister waren er 7.134 besmet met het dodelijke virus en de dag daarvoor waren er 6.187 besmet met het coronavirus.

De afgelopen tijd zijn er wel veel meer coronatests uitgevoerd

Wat het RIVM wel wil benadrukken is dat er de afgelopen tijd veel meer tests zijn uitgevoerd dan de weken daarvoor wat betekend dat het aantal positieve tests ook meer kan zijn.

Vorige week waren er namelijk 272.274 mensen getest en deze week zijn dat er 340.000. 20.000 van deze tests wachten nog op een uitslag.

Dat er meer getest wordt nu komt omdat mensen die nergens last van hebben nu ook getest kunnen worden.

Persconferentie disdag 8 december

Vanavond is het weer zover en kunnen we weer een persconferentie verwachten. Er is al bekend wat de overheid waarschijnlijk zal gaan aankondigen in deze conferentie en dat is helaas niet heel positief gezien de enorme aantal positieve tests. Dit kun je hier lezen.

Vanaf nu kun je je mening over dit artikel ook op onze website geven want deze vinden wij, en heel de Benelux, heel belangrijk. Dit kun je doen door hieronder op de ‘Reacties’ knop te klikken, want vergeet niet: ook jouw mening telt!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven