Riley (25) wil niet meer volwassen zijn, identificeert zich nu als baby

In het TLC-programma My Strange Addiction is te zien hoe Riley haar volwassen leven in de koelkast zet, om zich als een baby'tje te gedragen.

Sommige mensen zijn het spoor volledig bijster. Maar anno 2023 kun je jezelf identificeren als alles wat je maar wil. Ben jij een man, maar wil je een vrouw zijn? Geen probleem. Heet je Emile Ratelband en eis je dat je leeftijd wordt aangepast? Kan allemaal.

Baby

Alsof dat nog niet ver genoeg gaat, zijn er ook volwassen mensen die hun kindertijd missen. De 25-jarige Riley bijvoorbeeld, identificeert zich nu als een baby van twee jaar.

In het TLC-programma My Strange Addiction is te zien hoe Riley haar volwassen leven in de koelkast zet, om zich als een baby’tje te gedragen.

Speentje en luiers

Riley heeft haar slaapkamer omgetoverd tot een speelkamer. Elke avond slaapt ze in een kinderbedje. Ze trekt een pyjama aan en zuigt op een speen.

”Toen ik 13 was begon ik weer luiers te dragen. Dat heeft eraan bijgedragen dat ik fascinatie onwikkelde voor spenen en gewoon het leven als baby.”

Omgebouwd

Het is niet voor het eerst dat Riley zichzelf identificeert als iets anders. Ze werd geboren als een jongen, maar heeft zich nooit zo gevoeld.

Op twintigjare leeftijd besloot ze te gaan leven als een vrouw. ”Ik geloof dat je geslacht iets is dat je kunt kiezen. Ik geloof dat ik een vrouw ben.”

Natte luier

Maandelijks geeft ze zo’n 400 euro uit aan babyspullen. Ze koopt luiers, talkpoeder, maar ook drinkflesjes. Ze draagt 24 uur per dag luiers. ”Het comfortabele gevoel van een warme, natte luier is onbeschrijflijk.”

Riley

Relatie

Riley zou graag een vaste relatie willen, maar heeft ontdekt dat het moeilijk is om iemand te vinden die haar accepteert zoals ze is.

Een goede vriend van haar, James, komt regelmatig op bezoek. Hij geeft haar de fles maar is ook bezorgd over de toekomst. ”Het zou makkelijker zijn als ze dit niet zou doen.”

Riley voelt zich soms ellendig. ”Maar na een halve seconde denk ik alweer: ‘kom op, Riley, dit is waar je van houd’. ”Ik heb nooit de kans gekregen om op te groeien als een klein meisje. Nu krijg ik dat wel. Ik kan nieuwe herinneringen maken door mijn nieuwe identiteit.”

Scroll naar boven