Rikkie Kollé verschijnt in First Dates en wil even iets belangrijks vertellen

Rikkie Kollé verschijnt in First Dates en wil even iets belangrijks vertellen

Rikkie Kollé kennen we natuurlijk allemaal doordat ze vorig jaar als Miss Nederland werd gekroond. Dat begrepen veel mensen niet, omdat Rikkie ter wereld is gekomen als Rik. De winst van een transvrouw was voor menigeen niet eerlijk tegenover biologische vrouwen.

Veranderen van geslacht

Anno 2024 is er steeds meer begrip voor mannen en vrouwen die van geslacht veranderen. Het idee dat je mag zijn wie je wilt en je ook mag identificeren als zodanig, wordt door steeds meer mensen omarmd.

Of je het daar nu mee eens bent of niet. Als je iets negatiefs zegt, of bijvoorbeeld beweert dat een man nooit een vrouw kan worden, word je al snel bestempeld als ’transfoob’. Dat heeft zangeres Anouk vorig week zelf ervaren. Na haar opmerking over transvrouwen kreeg ze de hele community over zich heen.

En natuurlijk de nodige bekende Nederlanders. Die hebben immers overal een mening over en bemoeien zich ook graag overal mee. Maar goed, je kunt dus gewoon van geslacht veranderen. Je kunt trouwens ook verdergaan als een baardgier, of als een meisje van zes jaar.

First Dates

Vorig jaar won Rikkie Kollé de Miss Nederland-verkiezing. Superfijn voor Rikkie Kollé. Helaas ging het niet veel over die prijs. Het ging voornamelijk over het feit dat Rikkie vroeger een man was, hoe zwaar haar transitie was en hoe veel nare opmerkingen ze heeft gekregen.

Rikkie is nog altijd vrijgezel en deed vorige week mee aan First Dates. Daar kwam ze tegenover een leuke jongen te zitten. Waar de meeste mensen over koetjes en kalfjes praten, dreunde Rikkie direct haar hele levensverhaal op. Ze vertelt dat ze vroeger veel is gepest.

Als date wil je dan natuurlijk weten waarom. Voordat de jongen is uitgesproken dendert Rikkie er al overheen: ”Ik ben als jongetje geboren.”

De jongen eet rustig door en er valt een stilte. Rikkie wil weten wat haar date daar nu eigenlijk van vindt. Het antwoord dat ze krijgt lijkt Rikkie niet helemaal te verwachten.

Het boeit hem totaal niet en hij merkt op: ”Je bent nu gewoon een vrouw, toch?” Rikkie: ”Uhhh, ja.” Onderstaand kun je de beelden bekijken:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ☰ BNNVARA (@bnnvara)

Scroll naar boven