Rik wacht al 57 jaar op zijn ontmaagding: ”Ik begin mij nu wel vragen te stellen”

Rik wacht al 57 jaar op zijn ontmaagding: ''Ik begin mij nu wel vragen te stellen''

In het Belgische televisieprogramma ‘De Maagdenclub’ gaat Lidewij Nuitten op zoek naar dertig maagden boven de dertig jaar oud.

Iemand die ook nog maagd is, is de 57-jarige Rik Vleeshouwers. Hij maakt er geen geheim van. ”De meeste mensen starten op jonge leeftijd met relaties en kinderen. Wanneer dat bij jou uitblijft, dan begin je jezelf wel vragen te stellen”, aldus Rik tegen Het Nieuwsblad.

‘Durf niet’

”Vroeger was introvert en verlegen. Daardoor was het moeilijk om contact te zoeken met meisjes. In mijn jeugd was er ook geen sprake van een mobiele telefoon of internet.”

”Daardoor moest je altijd maar naar een café of festival gaan. Dat deed ik wel met vrienden. Ik ging daar een beetje dansen, liet me wat gaan.”

”Maar op een meisje afstappen? Nee, dat durfde ik niet. Ik wachtte te lang en dan ging het meisje waar ik een oogje op had, naar huis.”

green cactus on black pot

Relatie stopgezet

Zijn vrienden hebben wel relaties. ”Daar begonnen ze al jong mee. Als jij dat niet hebt ga je jezelf vragen stellen.” Toen hij veertig! was, begon hij iets actiever te worden.

”Toen schreef ik me in op een datingsite. De eerste maand was gratis. Ik vergat het te stoppen en mijn lidmaatschap werd automatisch verlengd.”

”Ik leerde iemand kennen en we hebben toen gechat. Ze woonde op een halfuurtje rijden, dus dat was nog wel te doen. We hebben een halfjaar een koppel gevormd. Na drie maanden leek het er eindelijk van te komen, maar bij mij wilde het toen helaas niet lukken.”

”Ik heb er uiteindelijk zelf een punt achter gezet. Het was een leuke vrouw, maar meer ook niet. Ze was niet mijn soulmate.”

Moeder

Sinds dat moment is Rik vrijgezel. Hij wacht ook nog steeds op zijn ontmaagding. ”In de afgelopen jaren kwam mijn moeder bij mij wonen. Dat maakte het niet makkelijker.”

”Nu verblijft ze in een verzorgingstehuis. Laatst heb ik weer een abonnement genomen op een datingsite. Toen raakte ik wel aan de praat met iemand. Tot ik iets verkeerds zij, toen heeft ze me geblokkeerd.”

Happy end

Omdat hij maar geen vriendin kan vinden, zoekt hij andere manieren van intimiteit op. ”Ik heb Thaise massages met happy ending geprobeerd. Ook toen lukte het niet.”

persons hand on persons lap

”Het lijkt wel een mentale blokkade. Ik ben al naar de dokter gegaan, maar fysiek is er niets mis. Ik heb laatst eens opgeteld hoeveel geld ik al besteed heb aan massages. Daar word je niet blij van.”

Rik wil een vrouw

Ondanks dat hij nu 57 is, heeft hij de hoop nog niet opgegeven. ”Met twee is toch anders dan alleen. Dan kun je ook eens je ei kwijt.”

Scroll naar boven