Rik (17) moet naar de rechter: ”Ik droeg 14 maanden geleden geen mondkapje”

Rik (17) moet naar de rechter: ''Ik droeg 14 maanden geleden geen mondkapje''

De 17-jarige Rik Martens uit Hoeven moet op korte termijn voor de rechtbank verschijnen. Hij heeft een verschrikkelijke misdaad begaan: 14 maanden geleden vergat hij in de trein een mondkapje op te zetten en dat wordt hem zwaar aangerekend.

De dan 16-jarige student aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam stapt op 13 december 2021 na schooltijd in de trein naar huis. Op station Breda komt er vanuit het niets een boa op het afgelopen. De boa vordert zijn identiteitsbewijs en dwingt de tiener mee te lopen. Rik heeft namelijk iets verschrikkelijks gedaan: hij is vergeten om zijn mondluier op te zetten. En dat rekent de boa hem enorm zwaar aan.

Gretig schrijft de boa een boete uit. Hij moet 104 euro (inclusief administratiekosten) betalen. Voor 20 maart 2022 moet er betaald worden.

Bezwaar

Rik en zijn ouders vinden het belachelijk. De boa heeft hem niet gewaarschuwd en is naar eigen zeggen twee keer langs hem gelopen zonder iets te zeggen. Rik en zijn ouders dienen dan ook bezwaar in, maar dat loopt helemaal verkeerd en levert nog meer papierwerk op.

Lees verder op de volgende pagina!

Scroll naar boven