Rijke moeder vertelt straatarm gezin de waarheid in Steenrijk, Straatarm

Rijke moeder vertelt straatarm gezin de waarheid in Steenrijk, Straatarm

In de nieuwste aflevering van het televisieprogramma Steenrijk, Straatarm, ruilt de familie Blom van woning met het stinkend rijke gezin van Sharon, Ed en dochter Sterre.

Steenrijk, Straatarm

Aan het einde van de aflevering gaat rijke moeder Sharon even goed los op het gezin Blom. Sharon is namelijk ontstemd over het feit dat het huis van de Blommetjes zo rommelig is.

Sharon en haar dochter Sterre hebben samen een succesvolle beautysalon in Oostzaam. Vader Ed onderneemt ook. Hij heeft een erotiekgroothandel.

Hoe anders is het dat bij het arme gezin Blom uit Zwolle. Vader Marc, moeder Sjanet en hun drie kinderen hebben vrijwel niets. Maar wanneer het rijke gezin een paar dagen intrekt in de woning, zijn ze verbijsterd over wat ze aantreffen. Het is echt heel erg.

En Sharon besluit de familie daar ook mee te confronteren. ”Het huis is niet klein. Het staat vol. Ik ben een moeder en ik ben drie keer in tranen uitgebarsten toen ik boven kwam.”

De rijke Sharon kon vooral niet geloven hoe de slaapkamer van een van de dochters eruit ziet. ”Jullie zien dat misschien niet, maar als er brand uitbreekt met zoveel spullen op zolder en er staan twintig dozen voor dat raam. Dan zit ze als een rat in de val.”

Sjanet moet huilen

Sharon is van mening dat de familie Blom niet leeft in een ’thuis’. ”Wij hebben geslapen in een videotheek, een bibliotheek, een apotheek, het dierenasiel, een voedselbank, maar geen huis.”

Moeder Sjanet barst daarop in tranen uit, maar Sharon gaat nog even vrolijk verder. ”Kijk me eens aan. Ik ben ook ziek geweest in jouw huis.”

”Ik heb nooit hoofdpijn. Ik heb gewoon de hele week aspirines moeten slikken om de week door te komen.” Ze hoopt dat Sjanet begrijpt wat ze zegt. ”Je huilt nu, maar ik hoop dat het besef komt.”

Confronterend

Vader Marc noemt het gesprek met het rijke gezin ‘confronterend’. ”Er kwamen harde dingen op tafel. Erg confronterende dingen. Dat doet veel pijn.”

Sharon is de lulligste niet en heeft het gezin aangeboden te willen helpen met opruimen. Moeder Sjanet hoopt dat Sharon dat meent.

”Dat hebben we wel nodig. Een stok achter de deur, een steun in je rug. Ik wil het heel graag opgeruimd hebben. Sharon belooft dat ze zich gaat inzetten voor het gezin.

Scroll naar boven