Rijd jij in een van deze 10 auto’s? Volgens nieuw onderzoek ben je dan ‘asociaal’

Rijd jij in een van deze 10 auto's? Volgens nieuw onderzoek ben je dan 'asociaal'

Onderzoeken, we houden ervan. Al nemen we het ene onderzoek een stuk serieuzen dan het andere en onderstaand onderzoek valt zeker in de korrel zout-categorie. Desalniettemin vinden we hem heel erg leuk en om die reden delen we hem met je.

In het Verenigd Koninkrijk werd onlangs een nieuwe auto-serie gepromoot. Om die promotie een beetje op te leuken is onderzocht welke auto-eigenaren worden gezien als de ‘grootste asocialen’.

Rijd jij in een van deze 10 auto's? Volgens nieuw onderzoek ben je dan 'asociaal'

Iets meer dan 2.000 Britten namen de moeite de vragenlijst in te vullen. Een van de vragen was welke auto’s op de weg het meest asociale gedrag vertoonden. De uitslag laat niets aan het toeval over. Volgens de ondervraagden zijn bezitters van een BMW M3 ‘egoïstisch’ en houden zij geen rekening met andere weggebruikers.

Top 10

Maar er zijn meer asociale weggebruikers op de wereld. En de onderzoekers hebben een heuse top 10 samengesteld van auto’s die het meest vaak worden geassocieerd als asociaal. Die ziet er als volgt uit:

1. BMW M3

2. Range Rover

3. Audi TT

4. Mercedes-Benz C-klasse

5. Ford Transit

6. Porsche 911

7. VW Golf

8. Vauxhall Corsa

9. Nissan Qashqai

10. Vauxhall Astra

Even voor de duidelijkheid: Het gaat om automobilisten uit Engeland. Als wij het uit ons blote hoofd zouden moeten zeggen, zouden wij de Volkswagen Golf als onbetwiste nummer een noteren. Maar dat is een persoonlijke mening 😉