Rick zwaar verminkt door vuurwerkongeluk, steekt nu weer ‘volle bak’ af

Rick zwaar verminkt door vuurwerkongeluk, steekt nu weer 'volle bak' af

De 27-jarige Rick van Zon uit Tilburg raakte negen jaar geleden zwaar verminkt door een ongeluk met vuurwerk. Maar wie denkt dat Rick voortaan wel uitkijkt heeft het mis: “Ik steek weer volle bak af.”

Zwaargewond

Het was een gezellige avond, negen jaar geleden. Rick was bij vrienden thuis en ze gingen samen vuurwerk afsteken. Maar toen hij een stuk afstak, ontplofte het meteen. Rick vloog naar achteren en raakte zwaargewond.

Rick zwaar verminkt door vuurwerkongeluk, steekt nu weer 'volle bak' af
Foto afkomstig van Facebook: Rick van Zon

De schade: zijn onderkaak was verbrijzeld en zijn bovenkaak, neus, jukbeen en een oogkas gebroken. Daarnaast had hij fikse brandwonden en hing zijn wang zo’n beetje los. “Daar zat een snee in van zo’n 2 à 3 centimeter diep en 5 tot 10 centimeter lang. Ik lag gewoon helemaal in de gruzelementen.”

Het herstel van Rick nam maanden in beslag. Omdat zijn tanden uit zijn mond geblazen waren, kon hij alleen sondevoeding en pap eten.

Het gaat nu al jaren goed met Rick, die eigenlijk het leger in wilde. Hij koos echter voor een opleiding tot timmerman en werkte jarenlang in de bouw. Inmiddels probeert hij vrachtwagenchauffeur te worden, zo zegt hij tegen het Algemeen Dagblad.

Volle bak afsteken

Rick kent geen angst voor vuurwerk door het ongeluk dat hij had. “Ik ben meteen doorgegaan met vuurwerk afsteken, de eerstvolgende jaarwisseling alweer. Ik was er wel wat bang voor, maar ik dacht: ik doe het gewoon, meteen die angst overwinnen. En nu steek ik gewoon weer volle bak af. Voor dit jaar heb ik ook genoeg gehaald. Verder heb ik ook nergens meer last van.”

Scroll naar boven