Rick (59) heeft nieuwe Avatar-film al 55 keer gezien

Rick (59) heeft nieuwe Avatar-film al 55 keer gezien

Rick Pratjé (59) uit Tilburg heeft een nogal opmerkelijk bioscooprecord te pakken. Hij is namelijk al 56 keer naar de film Avatar: The Way of Water’ geweest. Die duurt maar liefst 192 minuten. Wie denkt dat hij er genoeg van heeft zit mis: “Ik wil doorgaan.”

Avatar: The Way of Water is het langverwachte vervolg op Avatar (2009) en verscheen 14 december in de Nederlandse bioscopen.

Rick (59) heeft nieuwe Avatar-film al 55 keer gezien

‘Ik ga gewoon door’

Superfan Rick Pratjé uit Tilburg keek enorm uit naar de film. Hij bezocht de film precies 55 keer in de Pathé-vestigingen Stappegoor en Tilburg-centrum en is nog niet klaar. “Vandaag ga ik de 56ste en 57ste keer. En daarna ga ik gewoon door.”

Rick heeft een maandabonnement bij Pathé en is een graag geziene gast. Een van de managers vertelt tegen Omroep Brabant dat Rick met kerst zelfs kwam aanzetten met een cadeautje. Hij had spekkoek meegenomen voor het personeel.

De vraag die rijst: wat bezielt iemand? “Mij bezielt niets. Ik werk hard en ik ben een normale burger. Maar deze film is een beleving. Ik wil hier geschiedenis schrijven. Heel het Pathé-team is trots op mij. Ik heb Guinness World Records al benaderd”, legt Rick uit.

7 hele dagen in de bioscoop

Inmiddels heeft Rick 7 hele dagen in de bioscoop doorgebracht. De voorganger heeft hij trouwens 30 keer gezien. “Ik ben vorig jaar misschien wel 500 keer naar de bioscoop geweest.”

De Tilburger kan maar geen genoeg krijgen van de film.”Het begin en einde is zo goed. Ik verlaat als laatste de zaal, iedere keer opnieuw.”

Hij kijkt al uit naar het volgende deel. “Wanneer deel drie uitkomt, ga ik nog een record neerzetten. Dan ga ik 100 keer in een maand.”

Scroll naar boven