Riane en Bart worden al 15 jaar gillend gek in hun woning

Riane en Bart worden al 15 jaar gillend gek in hun woning

Riane Gigengack en haar partner Bart Dalhuisen uit het Brabantse Oosterhout worden al 15 jaar gillend gek in hun woning. De oorzaak zijn zes windmolens van 150 meter hoog, waardoor de familie de hele dag het geluid hiervan hoort. 

Dertig jaar geleden betrok het stel de woning op verzoek van de gemeente. Ze hebben kermisattracties en bezitten ook een oliebollenkraam. In het buitengebied konden ze hun voertuigen kwijt en alles leek koek en ei. Totdat er vijftien jaar geleden ineens wordt besloten zes windmolens voor de deur te plaatsen.

Uit vergunning

Althans, op loopafstand van de woning. Volgens Riane staan de kolossale windmolens op 264 meter van hun woning. En op korte termijn komen er nog eens twee windmolens van 235 meter hoog bij. Riane en Bart zijn radeloos. Hun woongenot is volledig verpest en ze zijn ook nog eens uit de vergunning gelaten, die ze notabene zelf in handen hebben. ”Daarin staat dat er windmolens zijn gekomen op een bedrijventerrein, maar dit is een bewoond bedrijventerrein”, zo verklaart Bart tegen Hart van Nederland.

Reactie gemeente

De gemeente Oosterhout is van mening dat de Riane en Bart wonen op een ‘geluidsgezoneerd industrieterrein, waar het nu eenmaal zo is dat bedrijfswoningen niet beschermd worden tegen geluidsoverlast. Het koppel heeft er maar mee te dealen.

Daarnaast benadrukt de gemeente dat de woning op 730 meter afstand ligt van de geplande windmolens en daarmee aan de eisen voldoet.

Scroll naar boven