Reny werd geweigerd door Transavia, maar mag nu ineens toch mee

Reny werd geweigerd door Transavia, maar mag nu ineens toch mee

Wat een onvergetelijk verjaardagsreisje voor de ernstig zieke Reny Kohinor had moeten worden, liep afgelopen zaterdag uit op een fiasco. De 39-jarige ALS-patiënt werd naar huis gestuurd vanwege een fout in zijn medische documenten. Gelukkig is er toch ook nog hartverwarmend nieuws op deze maandag: Reny mocht vanmorgen alsnog het vliegtuig in! 

Door de ernst van zijn ziekte zit Reny in een rolstoel en heeft hij in het dagelijks leven veel hulp nodig. Gezien het feit dat hij ALS heeft, zal dat in de toekomst alleen maar erger worden.

Nu het zo ver gelukkig nog niet is, wilde Reny van zijn 39e verjaardag een extra groot feest maken. Hij boekte samen met zijn vier zorgverleners vliegtickets naar Portugal. Daar zou Reny zijn nieuwe levensjaar feestelijk inluiden.

Te groot

Eenmaal op Schiphol meldde luchtvaartmaatschappij Transavia echter dat de aangeleverde medische gegevens van Reny niet in orde waren, zo meldden wij gisteren al.

Volgens Transavia was de rolstoel van Reny te groot en dus mocht het vijftal niet het vliegtuig in. Een enorme tegenvaller en het reisgezelschap keerde daarop hevig teleurgesteld en ontdaan huiswaarts.

Alles op alles

Eenmaal thuis hebben ze alles op alles gezet om de verjaardagsreis van Reny alsnog werkelijkheid te maken. “Ik heb zaterdag bijna vier uur met Transavia aan de telefoon gehangen.”

”Ik heb gisteren ook nog veel gebeld met hen. Ik moest opnieuw alle informatie doorgeven. Zij hebben toen laten weten dat wij zelf een nieuwe vlucht moesten boeken en zelf ook die tickets moesten betalen.”

Zorg voor later

Of de luchtvaartmaatschappij het geld van de eerste reis terug gaat betalen, valt te bezien. “Maar dat is een zorg voor later,” zegt Anne. “We willen op dit moment lekker genieten van de vakantie.”

Emotioneel

“Toen ik gisteren kreeg te horen dat alles was goedgekeurd en wij alsnog op reis konden, dat was emotioneel. We hebben even gehuild. Dat was denk ik ook de ontlading van twee dagen stress”, zegt Dietvors.

Scroll naar boven