Reny verheugde zich op vakantie, mag van Transavia niet aan boord

Monique (60) had zin in vakantie, wordt tegengehouden bij de immigratiedienst

Reny Kohinor kampt met de spierziekte ALS. Hij had zich ontzettend verheugd op een fijne vakantie in Portugal, maar dat is helaas anders afgelopen. Toen hij aan boord wilde gaan van het vliegtuig weigerde vliegmaatschappij Transavia hem.

Bij Reny is de ALS inmiddels in een vergevorderd stadium. Hij zit in een rolstoel en heeft voortdurend zorg nodig. Hij zou daarom vliegen met vier zorgverleners.

Maar toen ging het helemaal mis. Bij het inchecken geeft Transavia aan dat de rolstoel van Reny (38) ’te groot’ is om te vervoeren. De luchtvarrtmaatschappij stelt dat de aangeleverde medische gegevens niet kloppen en weigert om Reny aan boord te laten. Weg vakantie…

Ernstig zieke Reny verheugde zich op vakantie, mag van Transavia niet aan boord

Klopt niet

Een van de vier zorgverleners van Reny, Antonie van de Vorstenbosch verklaart tegen Hart van Nederland dat de gegevens allemaal op tijd gemaild zijn.

“We kregen een bevestigingsmail dat alles was aangekomen. We weten hoe het werkt, vorig jaar zijn we naar Curaçao gevlogen, dus we weten wat erbij komt kijken.”

We dachten dat het allemaal goed was, want we hebben nooit iets gehoord. En nu beweren ze dat ze een poging gedaan hebben om ons te benaderen per email. Ik zei: laat die mail dan maar zien, maar dat kunnen ze niet”, aldus de zorgverlener.

Geen vergoeding

Voor Reny zijn de druiven ontzettend zuur. Hij zou in Portugal namelijk zijn 39e verjaardag vieren. Als verrassing zou de broer naar Portugal vliegen.

”Die hebben we nog niet eens gebeld. Hij zou samen met zijn vrouw en baby als verrassing voor de deur staan. Maar nu komen zij voor niets!”

Het verhaal wordt nog erger, want Reny en zijn gezelschap krijgen geen vergoeding. Transavia wil de kosten van hun vliegtickets niet vergoeden. Daarnaast wordt de peperdure kosten van de op medische zorg ingerichte villa niet terugbetaald. De verhuurder weigert dat.

”Transavia zegt dat het onze schuld is, dat we niets vergoed krijgen. We kunnen ook niet meer op een andere vlucht. We weten het nu even niet meer, dit is heel erg.”

Reactie Transavia

Hart van Nederland heeft inmiddels contact opgenomen met Transavia. Zij zeggen het ‘ontzettend vervelend’ te vinden voor Reny en zijn gezelschap.

”Maar de rolstoel is te groot om te vervoeren. Hij past niet door de deur van het bagageruim. Enkele weken geleden zijn getracht om in contact te komen met meneer Kohinor.”

”We hebben laten weten dat de rolstoel niet in onze vliegtuigen past. Op de vraag of de rolstoel verkleind kon worden, hebben wij geen reactie gekregen. We begrijpen de teleurstelling, maar konden gistermorgen helaas niet anders besluiten. Overigens hebben we gistermiddag weer contact opgenomen.”

Ernstig zieke Reny verheugde zich op vakantie, mag van Transavia niet aan boord

”We hebben aangegeven dat wanneer de rolstoel verkleind kan worden, we natuurlijk graag alsnog de vlucht verzorgen.” Inmiddels wordt er een nieuwe vlucht ingepland. Helaas moeten Reny en zijn verzorgen dus wel alles opnieuw betalen.

Scroll naar boven