René van der Gijp emotioneel: ”Het gaat slecht met Willibrord Frequin”

René van der Gijp emotioneel: ''Het gaat slecht met Willibrord Frequin''

Voetbalanalist René van der Gijp heeft op emotionele wijze bekendgemaakt dat het ”heel erg slecht gaat” met de gezondheid van Willibrord Frequin. 

Naar eigen zeggen heeft René de journalist afgelopen weekend nog bezocht en de staat waarin hij Willibrord aantrof, zit hem heel hoog. ”Hij ging echt heel, heel slecht.”

Einde leven in zicht

Willibrord lijdt aan een agressieve vorm van de ziekte van Parkinson. Aan de Telegraaf vertelde hij vorige maand dat het einde van leven in zicht is. ”Het gaat niet best. Eigenlijk is het gewoon klote. Mijn lichaam is op en wil niet meer. Ik wil er niet bij stilstaan en probeer nog een beetje te genieten.”

Maar ondertussen kan de journalist en programmamaker ‘nauwelijks nog lopen’ en vergt elke inspanning zoveel kracht dat hij overdag veel moet slapen om ”weer bij te tanken”. Zijn levenspartner Gesina Lodewijkxs verzorgt haar man: ”Deze vorm van Parkinson kun je vergelijken met ALS”, zegt ze.

”Alle lichaamsfuncties stoppen er op een gegeven moment mee. Bovendien heeft Willibrord voorheen veel hartproblemen gehad en is daardoor behoorlijk fragiel.”

Fan van programma

Volgens Johan Derksen is Frequin ‘groot fan’ van Vandaag Inside. Ook zou Willibrord hem gebeld hebben toen bekend werd dat het programma een doorstart zou maken.

”Plotseling had ik Willibrord aan de lijn. Dat was hartverscheurend. Ik had ook niet verwacht toen ik opnam dat hij aan de lijn hing. Die man was echt doodziek, dat zei hij zelf ook.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven