René le Blanc vind Nederland wel welletjes geweest: “Ik ga doorbreken in Duitsland”

De zanger Rene Le Blanc, die we kennen van de show ‘Ik geloof in mij’, probeert nu succes te boeken in Duitsland. Hij heeft een liedje in het Duits gemaakt dat nu in de Duitse hitlijst staat.

Hoe het begon

Rene, die 54 jaar is, vertelde aan De Telegraaf dat hij een belletje kreeg van George Thé, de gitarist van George Baker Selection. George had eerder een interview met Rene gelezen waarin Rene praatte over zijn plannen buiten Nederland. George, die ook met zangers als Jan Smit heeft gewerkt, wilde Rene helpen met zijn Duitse avontuur.

Een plan voor de toekomst

Rene zegt dat ze samen een plan voor drie jaar hebben gemaakt. Dit plan bevat drie liedjes in het Duits. Rene is blij dat mensen niet klagen over zijn Duitse accent, want hij wil dat alles perfect is.

Succes in Duitsland, minder in Nederland

Zijn liedje ‘Ich glaub noch immer an die Liebe’ staat nu op nummer 10 in de NDR Schlager-hitlijst. Rene hoopt dat hij net zo bekend wordt in Duitsland als andere Nederlandse sterren zoals Rudi Carrell, Linda de Mol en Jan Smit. In Nederland is hij vooral bekend van het lied ‘If I Tell You’, maar dat liedje was geen grote hit.

Scroll naar boven