Reltuig smijt molotovs, vuurwerk en stenen en knokt met agenten

Rellen in Duitsland: Betogers smijten met molotovs, vuurwerk en stenen

In de Duitse hoofdstad Berlijn is het gisteren en eergisteren flink uit de hand gelopen. Er is door Pro-Palestina betogers met molotov-cocktails gegooid naar een gebouw waar een synagoge in zit. Er werd ook geknokt met agenten.

Kindercreche

Allereerst de molotovs. Die werden door twee gemaskerde personen vanaf straat gegooid naar een joodse instelling, waar onder meer een kindercreche in zit.

Gelukkig bereikten de flessen hun doel niet. Op de stoep gingen ze al kapot. Een agent kon het brandje blussen. De daders zijn ontkomen.

Neukölln

Ook in Neukölln ging het helemaal mis. Nadat er in Gaza een ziekenhuis werd geraakt, gingen woedende demonstranten de straat op.

De betogers smeten met stenen en vuurwerk naar de p0litie en de brandweer. Ook richtten zij barricades op. Het duurde een hele tijd voor de situatie onder controle was.

Ook gisteren ging het daar faliekant fout. Onderstaande beelden zijn afkomstig van X (Twitter). We hebben er geen woorden voor.

Maar dat duurde niet lang, want gisteren ging het in beide steden opnieuw mis. In Berlijn werden 174 mensen opgepakt en raakten meer dan 65 agenten gew0nd.

Demonstranten smeten met stenen en ‘bijtende vloeistoffen’ naar de autoriteiten. Rond middernacht was, na de inzet van een aantal waterkanonnen, pas weer rustig.

Volledige steun Joodse gemeenschap

De burgemeester van Berlijn, Kai Wegner, wil vandaag een verklaring afleggen. Hij wil daarnaast dat de politiek zich volledig inzet voor de Joodse gemeenschap.

Nederland

Ook in Nederland werd gisteren weer gedemonstreerd. In Den Haag werden agenten op de Turfmarkt en de Rijnstraat met vuurwerk bekogeld.

Er is maar 1 iemand aangehouden en dat was omdat hij tegen een politieauto trapte. Er wordt onderzoek gedaan in de hoop om nog meer aanhoudingen te kunnen verrichten.

Scroll naar boven