Recordbrekende hitte in aantocht: ”Neem vrij van je werk!”

Meteorologen in hoogste staat van paraatheid: dit staat ons te wachten

Goedemiddag lieve volgers. Bij Trendnieuws worden we er vaak van bericht dat we negatief zijn. Om deze reden nu een positief berichtje. Je kunt namelijk je zwemkleding weer uit de kast halen, want volgens het populaire Weer.nl krijgen we ’tropische hitte’ voor onze kiezen.

Lekker weer

De specialisten melden dat er warmte naar Nederland wordt gestuwd door de wind uit oost- tot zuidoostelijke richting. Het kwik stijgt vandaag al.

In het Noorden van ons kikkerlandje kunnen inwoners een temperatuur verwachten van zo’n 21 graden. Het zuiden, waar het altijd warmer is, mag rekenen op 25 graden.

De zon domineert vandaag. Laat je niet afleiden door een paar wolken, want in de loop van de middag is de lucht heerlijk blauw.

Recordbrekende hitte in aantocht: ''Neem vrij van je werk!''

Tropische hitte

Vanmorgen morgen wordt het echter nog beter weer. Hoe warm het precies wordt? Weer.nl laat weten dat het op sommige plekken 27 graden kan worden.

Een dag later, dinsdag, wordt dat 28 graden. Op woensdag wordt het echt gek, want dan stijgt de temperatuur naar 29, of zelfs 30 graden. En dan is het tropisch.

Dergelijke hitte is zeer ongebruikelijk in september. Het is nog opmerkelijker omdat in augustus nergens de 30 graden is bereikt.

Smeer jezelf goed in

Rond deze tijd van het jaar is de zonkracht wat lager. Dat wil niet zeggen dat je jezelf niet hoeft in te smeren. Tussen 12.00 uur en 15.00 uur kan zonkracht vijf worden gehaald.

Dat betekent dat een onbeschermde mensenhuid binnen een half uurtje vakkundig gesloopt kan worden. Aangeraden wordt dan ook om jezelf goed in te smeren, als je buiten bent voor een langere periode. Als je op het strand ligt bijvoorbeeld, of op het water bent.

Recordbrekende hitte in aantocht: ''Neem vrij van je werk!''

Nog meer goed nieuws

Gaat het zomerweer aanhouden? Daar heeft het alle schijn van. In eerste instantie verwachtte Weer.nl wat wisselvalligheid, maar dat weerbeeld is nu bijgesteld.

Dat betekent dat ook volgend weekend nog zomers zal zijn. We krijgen nu dus een week lang heerlijk weer. Volgende week zondag zouden er stevige buien kunnen komen, maar dat zou nog kunnen verschuiven naar maandag. Zodra we meer weten melden we dat.

Scroll naar boven