Rechter laat baby’tje van beademing halen, ouders in alle staten

In Engeland is de acht maanden oude baby Indi Grogory van de beademing gehaald op bevel van rechters. Het meisje had een ongeneeslijke aandoening, maar kon nog geholpen worden. Dat beweren de ouders die zwaar van slag zijn.

Baby

Indi had een stofwisselingsziekte en werd lang behandeld in het Britse Nottingham. Daar vertelden dokters recent dat ze de kleine meid niet meer konden helpen.

Volgens medici aldaar was verder behandelen ‘zinloos’. De ouders van Indi namen daar geen genoegen mee. Ze klaagden het ziekenhuis aan om het leven van hun baby te redden.

Daar vingen ze bot. De rechter schaarde zich achter de specialisten, hetgeen zou betekenen dat de ouders hun kind zouden moeten laten gaan.

Buitenland

In een poging het leven van hun dochtertje te redden, zochten ze in het buitenland naar hulp. Die werd aangeboden door een aantal artsen in het Bambino Gesu kinderziekenhuis.

Om alles makkelijker te maken, kwam de Italiaanse regering zelfs helpen. Zij besloten Indi de Italiaanse nationaliteit toe te kennen, in verband met de kosten.

Rechter laat baby'tje van beademing halen, ouders in alle staten

De rechter heeft dit echter geblokkeerd. Hij wees het verzoek om verdere zorg te krijgen in Rome af omdat dit niet in Indi’s belang zou zijn.

Ook haalde de rechter flink uit naar Italiaanse ambtenaren, door te zeggen dat de interventie ‘volledig misplaatst’ was. Iets dat er hard inhakte bij de ouders.

Vannacht

Afgelopen vrijdag volgde het definitieve oordeel van drie rechters in hoger beroep. Zij oordeelden dat er per direct gestopt moest worden met elke vorm van behandeling.

Een actiegroep die de ouders steunde, heeft bekendgemaakt dat de beademing is stopgezet. De ouders zijn ten einde raad en zijn ‘boos, diepbedroefd en beschaamd’.

”De gezondheidszorg en de rechtbanken ontnamen niet alleen Indi’s kans op een langer leven. Ze ontnamen haar ook nog de waardigheid om heen te gaan in haar ouderlijk huis.”

Scroll naar boven