Realityshow waarin mensen van ras wisselden zorgt voor totale verbijstering

Mensen op het internet hebben nogal veel moeite gehad met bet bestaan van een televisieprogramma waarin deelnemers van ras wisselen. Sterker nog, velen vinden zelfs dat de makers van het programma verantwoordelijk gehouden moeten worden.

Black. White.

Met de toepasselijke titel Black. White., werd de serie geproduceerd door Ice Cube, en is zelfs korte tijd uitgezonden geweest op de Amerikaanse televisie. Het zal je niet verbazen als we zeggen dat dat niet lang heeft geduurd.

Onlangs doken de beelden uit 2006 op nadat een Twitter gebruiker een oud fragment had gedeeld op het sociale media platform. Hij zei hierover: “Per ongeluk de slechtste realityshow tegengekomen die ooit is bedacht.”

In de clip die online werd gedeeld, werden de Sparks, een zwarte familie, omgevormd om er zo wit mogelijk uit te zien, terwijl een witte familie, de Wurgels, zwarte make-up en pruiken kregen in een poging een leven te leiden als dat van hun mededeelnemers.

The Guardian heeft destijds nog een poging gewaagd om het publiek ervan te overtuigen dat de beelden niet aanstootgevend zouden zijn. Naar verluidt zou Oprah Winfrey zelfs fan zijn geweest van de show. Of dat écht zo is (geweest), laten we in het midden.

Emmy voor beste make-up

Misschien nog wel het meest opmerkelijke aan het hele verhaal is het feit dat Black. White. zelfs nog een Emmy heeft gewonnen voor ‘Outstanding Makeup for a Series (Non-Prosthetic)’. Een persoon deelde een screenshot van de prijs en schreef erbij: “Blijkbaar, als je blackface goed genoeg doet, kun je een Emmy winnen…”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven