Rap-icoon DMX werd in het ziekenhuis opgenomen na een overdosis drugs en een hartaanval op vrijdag 2 april.

DMX is overleden, zo vertelt een vertegenwoordiger van zijn familie aan Pitchfork. De rapper werd op 2 april in het ziekenhuis opgenomen na een schijnbare overdosis drugs en een daaropvolgende hartaanval in zijn huis in White Plains, New York. Hij was 50 jaar oud. DMX’s familie gaf de volgende verklaring af via de persvertegenwoordiger:

Wij zijn diep bedroefd vandaag te moeten aankondigen dat onze geliefde, DMX, geboortenaam Earl Simmons, op 50-jarige leeftijd is overleden in het White Plains Hospital met zijn familie aan zijn zijde nadat hij de afgelopen dagen aan de beademing was gelegd. Earl was een strijder die vocht tot het einde. Hij hield van zijn familie met heel zijn hart en we koesteren de tijd die we met hem doorbrachten. Earl’s muziek inspireerde ontelbare fans over de hele wereld en zijn iconische nalatenschap zal voor altijd voortleven. Wij waarderen alle liefde en steun in deze ongelooflijk moeilijke tijd. Respecteer alstublieft onze privacy terwijl we rouwen om het verlies van onze broer, vader, oom en de man die de wereld kende als DMX. We zullen informatie delen over zijn herdenkingsdienst zodra de details zijn afgerond.

Geboren als Earl Simmons in Baltimore, Maryland, bracht DMX een groot deel van zijn vroege leven door in Yonkers, New York. Hij beleefde een turbulente jeugd, groeide op in een gewelddadig gezin en bracht tijd door in tehuizen voor jongens en, later, in jeugdinrichtingen. Het was tijdens zijn verblijf in één van die tehuizen dat hij muziek begon te schrijven en uiteindelijk in contact kwam met producer Ready Ron.


Trendnieuws reacties

Welkom bij Trendnieuws! Hier kan je je mening geven over dit artikel. Houd het a.u.b netjes!