Radio 538-presentator spuugt ook op boeren: ”Klaar met die mensen”

Radio 538-dj lacht om wat boeren wordt aangedaan: ''Klaar met die mensen''

Niels van Baarlen heeft in de ochtendshow van Radio 538 ongenadig hard uitgehaald naar de boeren in ons land. De sidekick van het radioprogramma schaart zich achter Eva Jinek, die zich eerder deze week niet populair heeft gemaakt met haar uitspraken over boeren.

Nog even terug naar Jinek. Die stelde op televisie dat boeren maar ‘een andere baan’ moeten gaan zoeken omdat de maatschappij nu eenmaal verandert.

Dat kwam haar duur te staan. Op Twitter werd ze een trending topic, maar dus niet om positieve redenen. Ze heeft talloze berichten ontvangen met een nare inhoud.

Niels van Baarlen

En dan is daar ineens Niels van Baarlen. Die schaart zich achter Eva Jinek. Niels is ”ook wel een beetje klaar met het geklaagd van die mensen”, zo zegt hij.

Tim Klijn, de grote ster bij 538, denkt dat Sjaak van der Tak achteraf gezien liever niet was weggelopen van de onderhandelingen. ”Hij had ook wel een beetje spijt, geloof ik.”

Grappig

Niels vindt het ontzettend grappig: ”Ja, en Den Haag zegt nu: ‘We kunnen het zonder jullie ook wel oplossen. Bekijk het maar, we gaan niet meer met jullie in gesprek.”

Radio 538-dj lacht om wat boeren wordt aangedaan: ''Klaar met die mensen''

Van Baarlen denkt dat de boeren hun hand hebben overspeeld en geniet daar stiekem van: ”Je gaat altijd in de onderhandeling. En dan komt er een moment dat ik hard to get ga spelen en dan moeten ze wel gaan buigen een keer. En Den Haag zegt nu gewoon: Joehoe!”

Volgens Tim werkt dat niet zo: ”Ze hebben de boeren uiteindelijk nodig voor de stikstofplannen. Ze kunnen dat niet doorvoeren als er geen afspraken zijn. Er is een landbouwakkoord nodig.”

Flauw

Niels vindt het heel flauw dat Sjaak is weggelopen uit het overleg. ”Uiteindelijk is het altijd beter om in gesprek te blijven dan te zeggen: ”Ik trek de deur achter me dicht en bekijk het maar!”’

Scroll naar boven