Radeloze winkeliers schrijven emotionele brief: ”Ze roven alles leeg”

Wanhopige winkeliers Ter Apel schrijven emotionele brief: ''Ze roven alles leeg''

Wanhopige ondernemers in Ter Apel hebben het vertrouwen in de politiek opgezegd. Zij vinden dat er te weinig wordt gedaan aan overlast door asielzoekers.

In een emotionele brief schrijven winkeliers: ”Iedereen vindt het erg, maar niemand helpt ons hier nu feitelijk doorheen. Ons dorp is kapot.”

Ter Apel

De ondernemers kaarten in de brief aan dat ze hun mond heel lang hebben gehouden. Dit omdat ze Ter Apel niet onnodig in een slecht daglicht wilden zetten.

Wanhopige winkeliers Ter Apel schrijven emotionele brief: ''Ze roven alles leeg''

Ze zijn nu echter tot de conclusie gekomen dat zwijgen nergens toe heeft geleid. Volgens de winkeliers zijn politici te veel met zichzelf bezig.

”Iedereen heeft maar één belang: namelijk hun eigen baan, verantwoordelijkheid vanuit de eigen functie, die voor iedereen anders is, met ieders eigen belangen, waardoor we geen steek verder komen hier.”

‘Burgemeester is laf’

De burgemeester van Westerwolde, Jaap Velema, krijgt er ook hard van langs. Hij wordt een ‘golden retriever’ genoemd, een hondensoort. ”Het is een aardige man, maar wij hebben een leeuw nodig.”

Asieltuig

Volgens de ondernemers veroorzaakt een groep van zo’n 200 asielzoekers overlast. Dat is men inmiddels helemaal beu, want dat kost klanten.

”Wij willen geen klanten die bang wegrennen omdat er weer iemand loopt te schreeuwen. We willen zonder beveiliging naar onze auto lopen. Wij willen gewoon een winkel zijn, net zoals alle andere winkels in Nederland.”

De winkeliers eisen dat overlastgevers niet meer worden opgevangen in Ter Apel. Ook willen ze meer agenten op straat en is er claim ingediend voor de imagoschade en diefstallen.

De brief is niet met namen ondertekend en onduidelijk is hoeveel personen erachter staan. Onderaan staat als afzender ‘Zeer bezorgde ondernemers uit Ter Apel’.

 

Over de auteur

Scroll naar boven
------DEBUG------