Puck (88) van achteren geschept door racemonster in scootmobiel

Puck (88) van achteren geschept door asociaal racemonster in scootmobiel

De 88-jarige Puck van Beek uit de Bergse Dorpsstraat in Hillegersberg kan pas sinds enkele weken weer enigszins normaal lopen. Sinds november ging dat niet meer, nadat de bejaarde vrouw van achter door een scootmobiel werd geschept.

Dat gebeurde op klaarlichte dag, terwijl Puck over de stoep schuifelde. Het leverde haar onder meer een enkelbreuk op en uiteraard kon ze er niet meer van slapen. Tegen de lokale krant De Havenloods vertelt Puck wat het allemaal teweeg heeft gebracht.

Standje schildpad

”Ik weet het nog goed, het gebeurde op 19 november vorig jaar in de Bergse Dorpsstraat. Op zaterdagmiddag deed ik mijn dagelijkse wandelingetje, toen ik ineens werd geschept door een scootmobiel. Als donderslag bij heldere hemel. Het was enorm heftig.”

”Het leek wel alsof dat ding was opgevoerd. De dader reed zeker niet in standje schildpad, mijn benen werden onder mij vandaan gemaaid.”

De schade was aanzienlijk. Van Beek houdt er een gebroken enkel aan over, terwijl de grond bezaaid is met bl0ed. ”Ik heb maanden moeten herstellen.”

Mevrouw van Beek heeft geen aangifte gedaan: ”Kijk dat wil ik wel doen, maar dat kost veel tijd en dat mens vind je toch nooit meer terug.”

Hufters

De dader reed dus veel te snel. Nadat Puck werd geschept, verblikte of verbloosde de asociale scootmobiel-rijder daar niet van. ”Ze zei niet eens sorry en sloeg meteen op de vlucht. Huftergedrag vind ik het. Daar lag ik dan, moederziel alleen op straat.”

”Gelukkig kwamen er twee mannen die me overeind hielpen. Zij bleven bij me tot de hulpdiensten gearriveerd waren. Ik heb dus maanden in een rolstoel moeten zitten.”

Van Beek ergert zich vaker aan het rijgedrag van mensen in een scootmobiel. ”Het lijkt wel of mensen in een scootmobiel niet gewend zijn zich in het verkeer te begeven. Ze rijden vaak veel te hard, steken zomaar rücksichtslos over zonder rond te kijken en zijn soms echt niet goed bij hun hoofd.”

Scroll naar boven