Psychologen: mannen met baard vaker crimineel

Psychologen: mannen met baard vaker crimineel

Baarden, er is al veel over geschreven. Sommige mannen dragen er eentje om hun mannelijkheid te tonen. Anderen worden moe van het scheren. In de tussentijd zijn er een hoop onderzoekers bezig met gezichtsbeharing.

Zo werd laatst nog duidelijk dat een baard vaak nog viezer is dan een hondenvacht. Dat verzinnen wij niet, dat is uitgebreid getest. Nu is er wederom onderzoek gedaan naar baarden en wat blijkt?

Vaker crimineel

Het wel of niet dragen zegt iets over iemands persoonlijkheid. Tenminste, op het criminele vlak. Want mannen met baarden blijken namelijk relatief vaker crimineel dan mannen zonder baardhaar. Dat betekent dus niet dat elke man met een baard(je) snor(retje) of sik(je) automatisch crimineel is.

Psychologen: mannen met baard vaker crimineel
Foto ter illustratie

Psychologen hebben uitgevonden dat een crimineel vaker in het bezit is van gezichtshaar. Daar wordt zelfs nog onderscheid in gemaakt. Mannen met een ‘big beard’ blijken procentueel gezien vaker (45%) betrokken te zijn geweest bij knokpartijen als gladgeschoren types (39%).

Het verschil tussen harig en glad is nog duidelijker te zien bij diefstal: 40% van de mannen met lange haren op de kin zegt weleens wat gestolen te hebben, tegenover 17% van de gladjakkers. Dat zijn nogal cijfers, mensen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven